Ga naar de inhoud

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Aardappel, niet gebakken of gekookt. Maar gepoft! Joor maakte er dit lekere recept van gepofte aardappel met tonijn en kaas van. Gepofte aardappel met tonijn en kaas Toen ik nog in Leiden woonde, ging ik met regelmaat langs bij Jacketz, een plek waar je gepofte aardappel kon eten. Ik nam...
Delen op

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Aardappel, niet gebakken of gekookt. Maar gepoft! Joor maakte er dit lekere recept van gepofte aardappel met tonijn en kaas van.

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Toen ik nog in Leiden woonde, ging ik met regelmaat langs bij Jacketz, een plek waar je gepofte aardappel kon eten. Ik nam daar altijd de gepofte aardappel gevuld met tonijn en kaas, want die was zo ontzettend lekker. Helaas woon ik al een tijd niet meer in Leiden en is ook Jacketz verhuisd naar een andere stad. Ik zal dit lekkere gerecht dus zelf op tafel moeten zetten.

Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om gepofte aardappelen zelf thuis te maken. En ook de tonijnsalade is verrassend eenvoudig. Maar het resultaat is super!

Je kunt deze gepofte aardappels bijvoorbeeld nog toppen met gebakken bacon of geroosterde noten, geef er lekker je eigen draai aan. Het enige wat je moet proberen, is om geduld te hebben tot de aardappel gepoft is. Kind kan de was doen toch?

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Gepofte aardappel met tonijn en kaas

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gepofte aardappel met tonijn en kaas

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
2
Stap 2
Maak de aardappelen goed schoon en was ze af. Smeer ze vervolgens flink in met olijfolie en grof zeezout. Omwikkel ze met aluminiumfolie (zorg dat je het folie straks aan 1 kant makkelijk kan openen), leg ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven.
3
Stap 3
Maak in de tussentijd de vulling. Snijd de takjes bieslook in kleine stukjes. Laat de tonijn uitlekken en mix deze vervolgens met de crème fraîche, 1 eetlepel kaas en de helft van de bieslook. Breng op smaak met zout en veel peper.
4
Stap 4
Haal na 45 minuten de aardappelen voorzichtig uit de oven. Vouw het aluminiumfolie voorzichtig open. Als je middelgrote aardappelen gebruikt, zouden ze nu gaar moeten zijn. Zijn ze dat niet? Leg ze dan nog een minuut of 10 terug in de oven.
5
Stap 5
Snijd de aardappelen nu overdwars in, niet helemaal doormidden! Vouw ze voorzichtig een beetje open en schep de tonijnvulling erin. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en leg de gevulde aardappels nog 10 minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten is.
6
Stap 6
Serveer de aardappelen met crème fraîche en de overige bieslook.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

3 reacties

Ingrid

Heerlijk! Het hele gezin heeft er van genoten. Het doet me denken aan onze tijd in Schotland; baked potato met tonijnsalade of met chili con carne en kaas...mjamm

Laat een bericht achter

Thao

Geweldig, precies waar ik naar op zoek was! Ik ben ook gek op Jacketz! Bedankt weer :)

Laat een bericht achter

Roger

Jacketz ja, ik kwam er ook regelmatig. Gingen we met een aantal collega's vanuit kantoor regelmatig naar toe. Echt zonde dat de vestiging in Leiden gesloten is!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op