Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Lasagne is een van mijn lievelingsgerechten. Het is altijd goed. Maar toch is het leuk hier eens iets anders mee te doen. Afgelopen zomer maakte ik lasagne met een twist van. Lasagnerolletjes met courgette en gehakt.

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Met courgetterolletjes heb ik vaker iets gedaan op de blog (hier en hier). Deze keer leek het me leuk om dit te combineren met lasagne. Zo kun je lasagne eten, maar is het minder machtig dan een complete schotel.

Om rolletjes te kunnen maken van lasagnebladen kun je het beste verse lasagne gebruiken. Deze is namelijk nog soepel, en gemakkelijk in te rollen. Om de lasagne goed gaar te krijgen is voldoende vocht nodig, met het gehaktmengsel in tomatensaus gaat ook dat helemaal goed.

courgette lasagnerolletjes

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 25 minutes

Aantal: 10 rolletjes

Lasagnerolletjes met courgette en gehakt

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 350 gram gehakt
  • 500 ml passata – gezeefde tomaten
  • 1,5 theelepel oregano
  • 1 courgette
  • 5 verse lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Snipper de ui en pers de knoflook, fruit dit in olijfolie aan. Doe na een paar minuutjes het gehakt erbij en bak dit ongeveer 10 minuten mee. Roer regelmatig door.
  2. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Halveer de lasagnevellen over de lengte, zodat ze ongeveer net zo dik en groot zijn als de repen courgette.
  3. Breng het gehakt op smaak met zout, peper en oregano en voeg de ¾ van de passata toe. Verwarm dit nog 5 minuutjes mee.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  5. Bestrijk een reep courgette met de achtergehouden passata en beleg dit met een reep van de lasagne. Schep op het uiteinde een lepel van het gehaktmengsel en rol dit vervolgens op. Leg in de ovenschaal en herhaal met de overige repen courgette.
  6. Verdeel eventueel saus die is overgebleven over de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagnerolletjes.
  7. Verwarm de lasagnerolletjes 25 minuten in de oven. Tot de lasagne en courgette gaar zijn en de mozzarella mooi goudbruin en gesmolten is.
  8. Tip: serveer de lasagnerolletjes met een groene salade.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/12/lasagnerolletjes-met-courgette-en-gehakt/

courgette lasagnerolletjes

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Judith says

    Lekker recept! Hoe zou je dit recept vegetarisch maken zonder vega-gehakt?

    • Brenda Kookt says

      In dat geval zou ik extra groente toevoegen aan de saus, zodat geen vleesvervanger nodig is. Of bonen of linzen toevoegen aan de saus!

  2. Annemiek de Frankrijker says

    Hé Brenda, voor hoeveel rolletjes (en hoeveel personen) is dit recept? Er staat nml 1 rolletje…lijkt me voor meer..😉

    • Annemiek de Frankrijker says

      Heb er nu al trek in 😉

  3. Marjan says

    Hallo Brenda,

    De vraag is al eerder gesteld, maar omdat ik geen antwoord zie en het toch ook graag wil weten nogmaals de vraag: Voor hoeveel personen is dit gerecht? Het lijkt me erg lekker!

    • Brenda Kookt says

      Hi Marjan, ze zijn ontzettend lekker. Per persoon eet je 2 tot 3 rolletjes. Dit recept is voor 3-4 personen.