Stamppotje van broccoli met shoarma

Vandaag staat er een lekker AVG maaltje (aardappelen vlees en groenten) voor jullie klaar. En wat is er deze tijd van het jaar lekkerder dan dit te verwerken in een stamppotje? In dit geval wordt het een stamppotje van broccoli met shoarma.

Stamppotje van broccoli met shoarma

(kip)Shoarma eten wij regelmatig, ik vind het heerlijk. Vooral omdat het zo lekker gekruid is. Het vervelende is alleen dat de shoarma-gerechten vaak niet zo gezond zijn. Het is al snel een vette hap. Daarom besloot ik de kipshoarma deze keer te verwerken in een gezonder gerecht, een stamppotje.

Een lekker stamppotje van aardappelen met broccoli. Extra lekker met knapperige rode paprika en champignons. Doordat de kipshoarma flink gekruid is heeft de stamppot qua smaakmakers verder niets meer nodig.

Broccolistamppot met shoarma

Stamppotje van broccoli met shoarma

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Stamppotje van broccoli met shoarma

Ingrediënten:

  • 1 kilo gram aardappelen
  • 1 kilo broccoli
  • 1 ui
  • 500 gram kipshoarma
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • olijfolie of boter om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in roosjes.
  2. Kook de aardappelen en de broccoli gaar. Giet hierna af, maar vang het vocht van de aardappelen op, dit gebruiken we zo voor de puree.
  3. Snipper de ui en bak dit samen met de kipfilet in een koekenpan met olijfolie of boter aan.
  4. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes. Bak mee met de kipfilet.
  5. Stamp de aardappelen fijn en voeg 80 ml van het kookvocht toe. Roer goed door, breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de broccoliroosjes en het kipshoarma mengsel door de aardappelpuree.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/07/stamppotje-van-broccoli-met-shoarma/

Broccolistamppot met shoarma

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *