Makkelijke curry met garnalen

Een curry maken, dat klinkt ingewikkeld. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Joor deelt met ons haar recept voor een makkelijke curry met garnalen. Lekker!

Makkelijke curry met garnalen

Lekker eten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze supersimpele maar heel erg lekkere garnalencurry mij keer op keer. Ik gebruik voor dit recept namelijk een echte short cut: dankzij de red currypasta hoef je voor een heerlijke curry alleen nog maar tomaten en garnalen toe te voegen. Oké, in praktijk voeg je nog wat meer toe, maar dat vraag heel weinig tijd.

Makkelijke curry met garnalen

Deze curry kun je eten zoals je dat zelf het liefste doet: bijvoorbeeld met rijst of met naan. Of doe eens gek en eet deze saus met naan en rijst.

Ik gebruik voor dit recept de knoflookgarnalen van de AH die je vindt op de versafdeling. Heb je die niet? Zorg dan dat je gepelde, rauwe garnalen gebruikt. Gebruik je garnalen zonder knoflookmarinade? Voeg dan twee kleingesneden teentjes knoflook toe bij stap 2.

Ben je opzoek naar meer makkelijke maaltijden? Neem dan een kijkje op deze pagina!

Makkelijke curry met garnalen

Makkelijke curry met garnalen

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen

Makkelijke curry met garnalen

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels red currypasta
  • 3 kruidnagels
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 ml passata
  • 3 tomaten
  • ½ theelepel citroensap
  • 350 gram knoflookgarnalen
  • peper en zout
  • koriander, citroenrasp en volle yoghurt ter garnering
  • voor erbij: naan of rijst

Bereiding:

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  2. Snipper de ui en fruit deze 2- 3 minuten in de hapjespan tot de ui glazig is. Voeg dan de red currypasta toe en roer goed door.
  3. Voeg vervolgens de kruidnagels, het paprikapoeder en de kaneel toe en roer goed door elkaar.
  4. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Doe vervolgens de stukjes tomaat samen met de passata in de hapjespan. Dek de pan af met een deksel en laat minimaal 12 minuten pruttelen. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen en het citroensap toe. Breng de curry als laatste op smaak met peper en zout.
  5. Maak in de tussentijd de rijst of de naan klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de curry met yoghurt, koriander en citroenrasp.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/05/makkelijke-curry-met-garnalen/

Makkelijke curry met garnalen

 

 

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Anne says

    Hoi Brenda!

    Ik wil dit recept graag gaan maken, ik heb er alleen nog een vraagje over. Moeten de kruidnagels eruit voordat je het opdient?