Ga naar de inhoud

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Weekend! Tijd voor een lekker en makkelijk maaltje, toch? Laatst at ik een super lekker broodje falafel met aioli en gegrilde groenten. Wat mij betreft een ideaal weekendreceptje. Een pita falafel met gegrilde groenten en aioli. Pita falafel met gegrilde groenten en aioli Deze keer at ik de falafel tussen...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Weekend! Tijd voor een lekker en makkelijk maaltje, toch? Laatst at ik een super lekker broodje falafel met aioli en gegrilde groenten. Wat mij betreft een ideaal weekendreceptje. Een pita falafel met gegrilde groenten en aioli.

Pita falafel met aioli en gegrilde groenten uit de oven

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Deze keer at ik de falafel tussen een pita broodje, lekker met wat sla en gegrilde groenten. Gegrilde groenten zijn wat mij betreft super lekker bij falafel. Het liefst eet ik het warm, direct nadat het uit de pan komt. Maar je kunt dit ook eten nadat het is afgekoeld.

Falafel wordt vaak gegeten met hummus, dat is natuurlijk super lekker. Maar je kunt er meer kanten mee op. Ik ging niet voor een romige hummus voor erbij, maar een lekkere aioli.

Bekijk hier hoe je zelf op een snelle manier zelf aioli kunt maken, en klik hier voor het basisrecept om zelf falafel te maken.

Pita falafel met aioli

Pita falafel met aioli en gegrilde groenten

Ingrediënten

broodjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in zo groot mogelijk stukken. Gooi de steel en zaadlijsten weg. Snijd de courgette in lange repen of plakjes.
2
Stap 2
Bestrooi de stukken paprika en courgette met zout en peper en besprenkel met olijfolie en grill dit op een grillplaat of bak in de koekenpan tot het mooi goudbruin gekleurd is.
3
Stap 3
Bak de falafel in een koekenpan met olie aan alle kanten goudbruin.
4
Stap 4
Verwarm de pita broodjes in een broodrooster of koekenpan.
5
Stap 5
Besmeer de warme pita broodjes met een beetje aioli, en beleg dit met de sla en gegrilde groenten. Doe tot slot de falafel balletjes ertussen.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op