Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Weekend! Tijd voor een lekker en makkelijk maaltje, toch? Laatst at ik een super lekker broodje falafel met aioli en gegrilde groenten. Wat mij betreft een ideaal weekendreceptje. Een pita falafel met gegrilde groenten en aioli.

Pita falafel met aioli en gegrilde groenten uit de oven

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Deze keer at ik de falafel tussen een pita broodje, lekker met wat sla en gegrilde groenten. Gegrilde groenten zijn wat mij betreft super lekker bij falafel. Het liefst eet ik het warm, direct nadat het uit de pan komt. Maar je kunt dit ook eten nadat het is afgekoeld.

Falafel wordt vaak gegeten met hummus, dat is natuurlijk super lekker. Maar je kunt er meer kanten mee op. Ik ging niet voor een romige hummus voor erbij, maar een lekkere aioli.

Bekijk hier hoe je zelf op een snelle manier zelf aioli kunt maken, en klik hier voor het basisrecept om zelf falafel te maken.

Pita falafel met aioli

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 broodjes

Pita falafel met gegrilde groenten en aioli

Ingrediënten:

 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 courgette
 • 12 falafel balletjes
 • 2 handje sla
 • 4 eetlepels aioli
 • 4 pitabroodjes
 • olijfolie
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in zo groot mogelijk stukken. Gooi de steel en zaadlijsten weg. Snijd de courgette in lange repen of plakjes.
 2. Bestrooi de stukken paprika en courgette met zout en peper en besprenkel met olijfolie en grill dit op een grillplaat of bak in de koekenpan tot het mooi goudbruin gekleurd is.
 3. Bak de falafel in een koekenpan met olie aan alle kanten goudbruin.
 4. Verwarm de pita broodjes in een broodrooster of koekenpan.
 5. Besmeer de warme pita broodjes met een beetje aioli, en beleg dit met de sla en gegrilde groenten. Doe tot slot de falafel balletjes ertussen.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/03/pita-falafel-met-gegrilde-groenten-en-aioli/

Pita falafel met aioli en gegrilde groenten

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *