Pumpkin-spicekoeken

We kunnen nu wel zeggen dat de herfst volop begonnen is toch? Het is dé tijd van pompoen. Daar kun je allemaal lekkere hartige gerechten mee maken, maar ook zoete(re) baksels. Zoals deze pumpkin-spicekoeken.

De komende maanden is de tijd van warme chocolademelk, stoofpotten en stamppotten. Het is de tijd van volle, kruidige en aardse smaken. En de tijd van pumpkin-spicelatte’s bij Starbucks! Hier zijn deze lekkere koeken op geïnspireerd. (klik hier om zelf pumpkin-spicelatte te maken)

Pumpkin-spicekoeken

Pumpkin-spicekoeken

Ik heb met grote regelmaat groenten over. Vooral als ik iets met pompoen kook. Zo’n hele pompoen maak ik doorgaans niet meteen op. Of ik maak er meteen een heel grote pan soep van en vries de helft van die soep dan in voor een later moment. Maar soms blijft er ook gewoon een halve pompoen over. En laat dat nou een heel mooi ingrediënt zijn om mee te bakken!

Het fijne aan deze koeken: ze zijn super snel klaar. Pumpkin spice is inmiddels ook verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt, maar als je dat niet kunt vinden kun je ook heel goed koekkruiden of speculaaskruiden zoals we in dit recept hebben gedaan.

In dit recept gebruik ik 200 gram pompoenpuree. Dat betekent dat de pompoen (zonder schil) gekookt is en is gepureerd. Wil je nog makkelijker? Gebruik dan pompoenstukjes uit de diepvries, die blokjes hoef je alleen maar warm te maken en te pureren.

En zie je ook dat niet zitten? Vervang dan de pompoenpuree door pindakaas, dan krijg je pindakaaskoeken. Ook superlekker!

Pumpkin-spicekoeken

Pumpkin-spicekoeken

Bereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd/baktijd: 15 minutes

Aantal: 8 - 10 stuks

Pumpkin-spicekoeken

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 200 gram pompoenpuree
  • 50 gram boter (kamertemperatuur)
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel amandel- of vanille-extract

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak een droge mix door de bloem in een kom te mixen met de baking soda en de koekkruiden.
  3. Mix vervolgens de pompoenpuree met de boter en de basterdsuiker . Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Giet als laatste het extract door het beslag.
  4. Schep met een grote opscheplepel 8 tot 10 hoopjes op de bakplaat. Zorg dat ze enigszins uit elkaar liggen, de koeken gaan nog rijzen tijdens het bakken. Je kunt er ook voor kiezen om eerst de ene helft van het beslag te bakken en pas later de andere helft.
  5. Bak de koeken in 12 – 15 minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
  6. Wil je de koeken extra lekker maken? Maak dan een icing van een klein beetje melk en wat poedersuiker. Schep de icing over de koeken als ze helemaal zijn afgekoeld.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/02/pumpkin-spicekoeken/

Pumpkin-spicekoeken

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *