Hutspot ovenschotel met vissticks

Vandaag deel ik eindelijk weer een lekkere ovenschotel met jullie. Een recept dat wij thuis de afgelopen jaren al regelmatig gegeten hebben, maar ik nog niet eerder heb gedeeld. Het bekende gerecht van winterpeen met ui met een twist, een hutspot ovenschotel met vissticks.

Na de mooie nazomer is het nu (eindelijk) echt herfst. Eerlijk gezegd heb ik hier wel naar uit gekeken, kan ik lekker warm op de bank knuffelen met baby Jill. En daarbij houd ik echt van winter-voedsel. Een kom warme soep, kruidige stoofschotel en stevige stamppot en dampende ovenschotel gaat er bij mij altijd wel in. Dit soort gerechten kun je de komende tijd dus ook verwachten hier op brendakookt.nl.

hutspot ovenschotel maken

Hutspot ovenschotel met vissticks

Deze schotel eten wij thuis al jaren, mijn nicht heeft hem me eens getipt. De ene keer eten we hem met vissticks, andere keer zonder. Als we de schotel zonder vissticks maken eten we er vaak een andere vissoort bij.

De hutspot is extra lekker doordat de ui even aangebakken wordt met knoflook. Later gaat de zoete ketjap erbij. Vissticks en geraspte kaas maken de schotel helemaal af.

Hutspot ovenschotel recept

Hutspot ovenschotel met vissticks

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen

Hutspot ovenschotel met vissticks

Ingrediënten:

  • 400 gram wortels, in reepjes of plakjes
  • 700 gram aardappelen
  • 3 uien , in halve ringen
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • zout en peper
  • 12 vissticks, diepgevroren
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olie om in te bakken en om in te vetten

Bereiding:

  1. Kook de wortels beetgaar, en kook de aardappelen gaar in een andere pan.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
  3. Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak hier de uien in aan. Bak de knoflook mee en breng op smaak met zout en peper. Doe de voorgekookte wortels samen met de ketjap erbij en bak dit mee.
  4. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn voeg 1/3 van het kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het wortelmengsel over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree en beleg dit met de vissticks. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas.
  6. Verwarm de hutspot ovenschotel 25 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2018/10/30/hutspot-ovenschotel-met-vissticks/

Hutspot ovenschotel met vissticks

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ans says

    Hoi Brenda,
    we hebben vanavond je recept van hutspot met vissticks gegeten het wad echt lekker

  2. Maths says

    Leuk recept! Dit ga ik zeker proberen.

    Verbeterpuntje: Tweede zin ‘geduld’ –> gedeeld*

  3. Marjan says

    Wat een heerlijk en makkelijk recept! Iedereen vond het lekker.
    Ik had wel wat meer wortelen en uien gebruikt.