Ga naar de inhoud

Pasta met rode saus en visballetjes

Pastarecepten zijn altijd welkom toch? Deze keer gaan we voor pasta met ballen, namelijk visballetjes! Joor maakte deze pasta met rode saus en visballetjes voor ons. Weer eens wat anders dan gehakt 🙂 Pasta met rode saus en visballetjes Misschien is zelf pastasaus maken wel mijn stille guilty pleasure. Want...
45 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Pasta met rode saus en visballetjes

Pastarecepten zijn altijd welkom toch? Deze keer gaan we voor pasta met ballen, namelijk visballetjes! Joor maakte deze pasta met rode saus en visballetjes voor ons. Weer eens wat anders dan gehakt 🙂

Pasta met rode saus en visballetjes

Misschien is zelf pastasaus maken wel mijn stille guilty pleasure. Want er is niets zo makkelijk dat zoveel voldoening geeft als zelf pastasaus maken. Je hoeft er maar weinig voor te doen, pastasaus maken is vooral een kwestie van geduld hebben en de saus zo lang mogelijk laten pruttelen. Dat kun je met dit recept dus ook prima doen: de saus ’s middags maken en lekker een paar uurtjes laten pruttelen. Daar wordt de saus uiteindelijk namelijk alleen maar lekkerder van.

Omdat ik geen vlees eet, maak ik vaak vis- in plaats van gehaktballetjes voor bij de tomatensaus. Door zowel aan de saus als aan de visballetjes sambal toe te voegen, passen de saus en de balletjes heel erg goed bij elkaar. En op deze manier eet je je pasta rode saus ook een keertje anders dan anders.

Ingrediënten

personen

Voor de visballetjes

Voor de rode saus

Extra benodigd: keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met rode saus en visballetjes

Voorbereiding: 45 minuten
Stap 1
Doe voor de visballetjes de garnalen en de witvis samen met de sambal, de eieren en 2 eetlepels bloem in de keukenmachine. Mix totdat je een egale mix hebt. Is de mix nog heel nat? Voeg dan ook de derde eetlepel bloem toe. Let op: de mix moet wat nattig blijven. Voeg ook peper en zout toe.
2
Stap 2
Maak je handen nat en vorm 12-16 balletjes ter grootte van een klein gehaktballetje van de mix. Doe wat bloem op een schaaltje en rol de visballetjes lichtjes door de bloem totdat ze licht bedekt zijn met bloem. Leg ze op een schaal en zet de schaal in de koelkast.
3
Stap 3
Maak nu de rode saus. Doe dit door de bleekselderij, de winterwortel, de ui en de knoflook klein te snijden. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de kleingesneden groenten totdat ze zacht zijn. Voeg na 4 minuten de sambal toe en laat even meebakken.
4
Stap 4
Snijd in de tussentijd de tomaten en de puntpaprika’s klein. Voeg ze dan toe aan de hapjespan, samen met het water en de balsamicoazijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en doe de deksel op de hapjespan. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Hoe langer hoe beter, maar in ieder geval zo’n 25 minuten totdat de stukjes tomaten niet meer te onderscheiden zijn. Voeg eventueel extra water toe.
5
Stap 5
Als de saus bijna klaar is, kun je ‘m proeven. Vind je ‘m te zuur? Voeg dan de eetlepel suiker toe.
6
Stap 6
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet tijdens de kooktijd van de pasta een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm er olijfolie of boter in. Bak de visballetjes zo’n 3 minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
7
Stap 7
Serveer de pasta met de saus en de visballetjes. Garneer met basilicum.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

2 reacties

Tien

Is er ook een goede vervanging van de sambal? Ivm kinderen eten we liever niet (te) pittig

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval zou ik de sambal weglaten.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op