Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Pasta met rode saus en visballetjes

17 oktober, 2018 | DOOR Brenda Kookt | 0 REACTIES

Pastarecepten zijn altijd welkom toch? Deze keer gaan we voor pasta met ballen, namelijk visballetjes! Joor maakte deze pasta met rode saus en visballetjes voor ons. Weer eens wat anders dan gehakt :)

Pasta met rode saus en visballetjes

Misschien is zelf pastasaus maken wel mijn stille guilty pleasure. Want er is niets zo makkelijk dat zoveel voldoening geeft als zelf pastasaus maken. Je hoeft er maar weinig voor te doen, pastasaus maken is vooral een kwestie van geduld hebben en de saus zo lang mogelijk laten pruttelen. Dat kun je met dit recept dus ook prima doen: de saus ’s middags maken en lekker een paar uurtjes laten pruttelen. Daar wordt de saus uiteindelijk namelijk alleen maar lekkerder van.

Omdat ik geen vlees eet, maak ik vaak vis- in plaats van gehaktballetjes voor bij de tomatensaus. Door zowel aan de saus als aan de visballetjes sambal toe te voegen, passen de saus en de balletjes heel erg goed bij elkaar. En op deze manier eet je je pasta rode saus ook een keertje anders dan anders.

Print
Pasta met rode saus en visballetjes

Bereidingstijd: 45 minutes

Aantal: 4 personen

Pasta met rode saus en visballetjes

Ingrediënten:

    Voor de visballetjes
  • 250 gram garnalen
  • 150 gram witvis
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem + extra voor de buitenkant
  • peper en zout
  • Voor de rode saus
  • 2 stengels bleekselderij
  • 75 gram winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 6 tomaten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • peper en zout
  • Pasta (ik gebruikte penne)
  • Eventueel basilicum
  • Extra benodigd: keukenmachine

Bereiding:

  1. Doe voor de visballetjes de garnalen en de witvis samen met de sambal, de eieren en 2 eetlepels bloem in de keukenmachine. Mix totdat je een egale mix hebt. Is de mix nog heel nat? Voeg dan ook de derde eetlepel bloem toe. Let op: de mix moet wat nattig blijven. Voeg ook peper en zout toe.
  2. Maak je handen nat en vorm 12-16 balletjes ter grootte van een klein gehaktballetje van de mix. Doe wat bloem op een schaaltje en rol de visballetjes lichtjes door de bloem totdat ze licht bedekt zijn met bloem. Leg ze op een schaal en zet de schaal in de koelkast.
  3. Maak nu de rode saus. Doe dit door de bleekselderij, de winterwortel, de ui en de knoflook klein te snijden. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Fruit de kleingesneden groenten totdat ze zacht zijn. Voeg na 4 minuten de sambal toe en laat even meebakken.
  4. Snijd in de tussentijd de tomaten en de puntpaprika’s klein. Voeg ze dan toe aan de hapjespan, samen met het water en de balsamicoazijn. Breng aan de kook en zet dan het vuur laag en doe de deksel op de hapjespan. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen. Hoe langer hoe beter, maar in ieder geval zo’n 25 minuten totdat de stukjes tomaten niet meer te onderscheiden zijn. Voeg eventueel extra water toe.
  5. Als de saus bijna klaar is, kun je ‘m proeven. Vind je ‘m te zuur? Voeg dan de eetlepel suiker toe.
  6. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet tijdens de kooktijd van de pasta een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm er olijfolie of boter in. Bak de visballetjes zo’n 3 minuten per kant totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Serveer de pasta met de saus en de visballetjes. Garneer met basilicum.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2018/10/17/pasta-met-rode-saus-en-visballetjes/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • Pasta met rode pestosausPasta met rode pestosaus
  • Macaroni StroganoffMacaroni Stroganoff
  • Citroenpasta met zalm en courgetteCitroenpasta met zalm en courgette
  • Spaghetti tonijn bologneseSpaghetti tonijn bolognese

Filed Under: Hoofdgerecht, Makkelijke maaltijd, Pasta, Vis Tagged With: makkelijke maaltijd, makkelijke maaltijd vis, pasta en ballen, pasta en vis, pasta met ballen, pasta met rode saus, Pasta met rode saus en visballetjes, pasta vis, visballetjes, visrecept

<< Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten
Opperdoezer ronde met pompoen uit de oven >>

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Makkelijke maaltijd
Pannenkoeken (basisrecept)
Recepten
Ovenschotel

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie