Ga naar de inhoud

Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten

Dit is écht een toprecept, biefstuk met een Italiaans tintje. Een heerlijke biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten. En balsamicoazijn, Parmezaan, tomaatjes…. loopt het water je al in de mond? Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten Tijdens de zwangerschap is er niet veel dat ik gemist heb. Maar toen ik...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten

Dit is écht een toprecept, biefstuk met een Italiaans tintje. Een heerlijke biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten. En balsamicoazijn, Parmezaan, tomaatjes…. loopt het water je al in de mond?

Biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten

Tijdens de zwangerschap is er niet veel dat ik gemist heb. Maar toen ik mijn bestelling van SamenEenKoeKopen in de vriezer had liggen liep het water me in de mond als ik aan rood vlees dacht. Nu de kleine geboren is hebben we dan ook al meerdere keren een lekker biefstukje gegeten.

Biefstuk met brood zoals in dit recept is mijn favoriet, en at ik nog geen week na de bevallig 😉 Maar deze biefstuksalade is een hele goede tweede, zo lekker!

Het belangrijkste ingrediënt van deze salade is het vlees. Daarom heb ik een lekker stuk malse biefstuk van SamenEenKoeKopen gebruikt. Het vlees is vol van smaak en heeft een boterzachte structuur. Natuurlijk moet je dit vlees mooi rare of medium eten, dan is het op zijn lekkerst.

Biefstuksalade met pesto

Samen Een Koe Kopen

We eten thuis minder vlees, en als we voor vlees gaan dan nemen we een goed stuk vlees. Zodat we er optimaal van kunnen genieten. Het initiatief van SamenEenKoeKopen is in dat geval ideaal. Eerlijk vlees dat 100% traceerbaar is en pas geslacht wordt nadat de koe helemaal verkocht is. Dit vlees heb ik daarom ook gebruikt bij het creëren van dit recept.

Een 2-persoonspakket van SEKK bevat standaard 28 maaltijden voor 2 personen. Biefstuk, worstjes, hamburgers, gehakt maar ook entrecote, tournedos en stoofvlees. Maar sinds kort is het ook mogelijk om je pakket aan te passen en bepaalde soorten vlees weg te laten of toe te voegen. Ideaal als je bijvoorbeeld een bepaald stuk vlees minder graag eet.

Goed om te weten: de kleur van het vlees van SEKK is donkerder dan je bij bijvoorbeeld de slager gewend bent. Dit komt omdat het vlees na de slachting gerijpt wordt. Hierdoor is het vlees boter mals en lichter verteerbaar.

Hier vind je meer informatie over Sameneenkoekopen en kun je een mooi vleespakket bestellen. Het vlees is per portie vacuüm verpakt, waardoor het heel goed in te vriezen is. Neem ook eens een kijkje bij SamenEenKipKopen (en check dan hier mijn super kip-recept), en SamenEenVarkenKopen.

Nu snel door naar de overheerlijke biefstuksalade met Italiaanse twist:

Biefstuksalade met pesto

Biefstuksalade met pesto

Dit artikel schreef ik in samenwerking met SamenEenKoeKopen, lees mijn disclaimer.
Dit artikel bevat affiliate-links

Ingrediënten

personen hoofdgerecht of 4-6 personen bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze biefstuksalade met pesto en gegrilde groenten

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de courgette in plakken en verdeel deze over de helft van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Snijd de paprika in 4 stukken en leg dit met de schil naar boven op de andere helft van de bakplaat. Verwarm dit 30 minuten in de oven.
3
Stap 3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie).
4
Stap 4
Plaats de geroosterde paprika hierna in een afgesloten plasticzak en laat dit 10 minuten liggen. Hierna kun je voorzichtig het schil van de paprika halen.
5
Stap 5
Bestrooi het vlees met zout en peper en besmeer met de pesto. Verwarm boter of margarine in een koekenpan en bak hier het vlees aan beide kanten 3 minuten aan. Verpak het vlees hierna in aluminiumfolie en laat het 5 minuten liggen.
6
Stap 6
Verdeel de sla over een schaal of groot bord en verdeel de courgette, paprika en gehalveerde tomaatjes erover.
7
Stap 7
Snijd het vlees in plakken en verdeel dit ook over de schaal. Besprenkel met balsamicoazijn en bestrooi tot slot met pijnboompitjes en Parmezaan. Serveer de salade hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

4 reacties

Friteuse

Hoi Brenda, dit ziet er super lekker uit. Ga het dit weekend eens uitproberen!

Laat een bericht achter

Jamie

Jaaaa, dit gaan we vanavond eten!!!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk dat je er meteen mee aan de slag gaat, eet smakelijk! :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op