Snickers cakejes

Ha! Leuk om te zien dat Joor en ik een liefde delen, onze liefde voor snickers! De hele zomer heb ik zo’n beetje snickers icecream gegeten. En voordeel voor mij: Joost houdt niet van de nootjes in de snickers ;) Wij wel! En dus maakte Joor deze super lekkere snickers cakejes voor ons!

Inmiddels maak ik alweer een tijdje recepten voor BrendaKookt, dus lijkt het me tijd om jullie iets meer over mezelf te vertellen. Mijn liefde voor Snickers leek me wel een goed nieuwtje om mee te beginnen.

Ik ben zolang ik me kan herinneren helemaal gek op Snickers. In iedere variant. Mini-Snickers, Snickers als cake, in taartvorm of als ijs, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik heb zelfs een tijd gehad – dat was op de middelbare school – dat ik met Snickers lunchte. Niet zo goed voor mijn figuur, wel voor mijn humeur. Mijn vriend deelt deze liefde voor Snickers, dus ik weet dat ik hem een plezier doe als ik iets met de smaak van Snickers maak.

Snickers-cakejes

Snickers-cakejes

Een andere liefde van mij zijn lava-cakejes. Je weet wel, van die chocoladecakejes waarvan de buitenkant gaar is en de binnenkant eruit komt lopen als je je lepel erin steekt. Bij The Great British Bake-off maakten de bakkers die laatst en ze stopten de binnenkant vol met pindakaas.

Dat leek me wel wat. Zo werden deze Snickers-cakejes geboren. Want als je voor dit recept de pindakaas met stukjes noot gebruikt, lijkt het eindresultaat heel veel op Snickers. Helemaal als je er nog een bolletje karamelijs bij eet. Superlekker!

Snickers-cakejes

Snickers cakejes

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 stuks

Snickers cakejes

Ingrediënten:

 • 110 gram pure chocolade
 • 110 gram boter + wat extra om mee in te vetten
 • 2 eieren + 2 eidooiers
 • 50 gram donkere basterdsuiker
 • 2 el bloem + wat extra
 • 4 eetlepels pindakaas met nootjes
 • Extra benodigd: keukenmachine of mixer, 4 ramekinschaaltjes van 9 cm

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet een rek iets onder het midden van de oven.
 2. Vet de ramekinschaaltjes helemaal in met een beetje boter. Schep vervolgens een theelepel bloem in alle schaaltjes en draai ze rond. Zorg dat de bloem aan de boter kleeft. Draai de schaaltjes dan om op een keukenhanddoek en tik voorzichtig de resterende bloem uit de schaaltjes.
 3. Breek vervolgens de chocolade in stukjes en doe de stukjes samen met de boter in een kom. Gebruik een kom die past in een van je pannen. Vul vervolgens de pan met een laagje water, zet de kom erop en zet de pan op middelhoog vuur. Het water gaat koken en de chocola en boter zullen smelten. Haal de kom uit de pan als de chocola en de boter gesmolten zijn. Roer door en laat even afkoelen.
 4. Mix in de tussentijd de eieren, eidooiers en de basterdsuiker op hoge snelheid in een keukenmachine totdat je een mooie, luchtige mix hebt.
 5. Zet de keukenmachine op de laatste stand en schenk rustig de chocolade-botermix bij de eieren en suiker. Zet daarna de keukenmachine uit.
 6. Schep de 2 eetlepels bloem door de mix en vouw als het ware de bloem door de mix. Roer niet te heftig, dan sla je alle lucht uit je beslag.
 7. Schep 3 eetlepels van het beslag in ieder schaaltje. Als het goed is, zijn de schaaltjes nu voor 2/3 gevuld. Schep dan in het midden van ieder schaaltje een eetlepel pindakaas. Verdeel de rest van het beslag over de schaaltjes.
 8. Zet de schaaltjes zo snel mogelijk in de oven en bak ze in 7-9 minuten af. Laat kort afkoelen en stort ze dan op een bord of eet ze uit de schaaltjes.
https://www.brendakookt.nl/2018/10/12/snickers-cakejes/

Snickers-cakejes

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *