Ga naar de inhoud

Snickers cakejes

Ha! Leuk om te zien dat Joor en ik een liefde delen, onze liefde voor snickers! De hele zomer heb ik zo’n beetje snickers icecream gegeten. En voordeel voor mij: Joost houdt niet van de nootjes in de snickers 😉 Wij wel! En dus maakte Joor deze super lekkere snickers...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Snickers cakejes

Ha! Leuk om te zien dat Joor en ik een liefde delen, onze liefde voor snickers! De hele zomer heb ik zo’n beetje snickers icecream gegeten. En voordeel voor mij: Joost houdt niet van de nootjes in de snickers 😉 Wij wel! En dus maakte Joor deze super lekkere snickers cakejes voor ons!

Inmiddels maak ik alweer een tijdje recepten voor BrendaKookt, dus lijkt het me tijd om jullie iets meer over mezelf te vertellen. Mijn liefde voor Snickers leek me wel een goed nieuwtje om mee te beginnen.

Ik ben zolang ik me kan herinneren helemaal gek op Snickers. In iedere variant. Mini-Snickers, Snickers als cake, in taartvorm of als ijs, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik heb zelfs een tijd gehad – dat was op de middelbare school – dat ik met Snickers lunchte. Niet zo goed voor mijn figuur, wel voor mijn humeur. Mijn vriend deelt deze liefde voor Snickers, dus ik weet dat ik hem een plezier doe als ik iets met de smaak van Snickers maak.

Snickers-cakejes

Snickers-cakejes

Een andere liefde van mij zijn lava-cakejes. Je weet wel, van die chocoladecakejes waarvan de buitenkant gaar is en de binnenkant eruit komt lopen als je je lepel erin steekt. Bij The Great British Bake-off maakten de bakkers die laatst en ze stopten de binnenkant vol met pindakaas.

Dat leek me wel wat. Zo werden deze Snickers-cakejes geboren. Want als je voor dit recept de pindakaas met stukjes noot gebruikt, lijkt het eindresultaat heel veel op Snickers. Helemaal als je er nog een bolletje karamelijs bij eet. Superlekker!

Snickers-cakejes

Snickers-cakejes

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd: keukenmachine of mixer, 4 ramekinschaaltjes van 9 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snickers cakejes

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet een rek iets onder het midden van de oven.
2
Stap 2
Vet de ramekinschaaltjes helemaal in met een beetje boter. Schep vervolgens een theelepel bloem in alle schaaltjes en draai ze rond. Zorg dat de bloem aan de boter kleeft. Draai de schaaltjes dan om op een keukenhanddoek en tik voorzichtig de resterende bloem uit de schaaltjes.
3
Stap 3
Breek vervolgens de chocolade in stukjes en doe de stukjes samen met de boter in een kom. Gebruik een kom die past in een van je pannen. Vul vervolgens de pan met een laagje water, zet de kom erop en zet de pan op middelhoog vuur. Het water gaat koken en de chocola en boter zullen smelten. Haal de kom uit de pan als de chocola en de boter gesmolten zijn. Roer door en laat even afkoelen.
4
Stap 4
Mix in de tussentijd de eieren, eidooiers en de basterdsuiker op hoge snelheid in een keukenmachine totdat je een mooie, luchtige mix hebt.
5
Stap 5
Zet de keukenmachine op de laatste stand en schenk rustig de chocolade-botermix bij de eieren en suiker. Zet daarna de keukenmachine uit.
6
Stap 6
Schep de 2 eetlepels bloem door de mix en vouw als het ware de bloem door de mix. Roer niet te heftig, dan sla je alle lucht uit je beslag.
7
Stap 7
Schep 3 eetlepels van het beslag in ieder schaaltje. Als het goed is, zijn de schaaltjes nu voor 2/3 gevuld. Schep dan in het midden van ieder schaaltje een eetlepel pindakaas. Verdeel de rest van het beslag over de schaaltjes.
8
Stap 8
Zet de schaaltjes zo snel mogelijk in de oven en bak ze in 7-9 minuten af. Laat kort afkoelen en stort ze dan op een bord of eet ze uit de schaaltjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom
Mini cheesecake galettes met aardbei
Witte chocoladetruffels met champagne

3 reacties

Neliene

Lijkt mij een heerlijktoetje. Maar ik moet het meenemen naar vrienden, is het mogelijk om dit later weer op te warmen? In de beschrijving staat dat het na bereiding zsm afgebakken moet worden, dus ongebakken meenemen gaat ook niet, en lang in de keuken staan tussen de gerechten in vind ik ook niet gezellig;))

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Je kunt dan het beste het beslag thuis al maken en dit bewaren in een spuitzak (of plasticzak waar je een punt vanaf knipt). Bij de vrienden hoef je dan alleen nog de vormpjes te vullen.

Neliene

Lijkt me een heerlijk toetje. Ik heb een vraagje: ik moet het meenemen naar vrienden, maar in het recept staat dat het na bereiding zsm in de oven moet. Is het wel mogelijk om later weer op te warmenin de oven?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op