Bami met spitskool en gehakt – makkelijke maaltijd

Yes, het is weer tijd voor een lekker bami-gerecht. Deze keer ga ik voor bami met spitskool en gehakt, een verrasend lekkere combinatie als ik het zelf mag zeggen. Ideaal als je nog opzoek bent naar een makkelijke maaltijd voor deze week.

Bami met spitskool en gehakt

Ik ben gek op makkelijke maaltijden zoals deze die lekker snel op tafel staan. Geen moeilijk gedoe, gewoon wat dingen mengen in een wok en een beetje bami erbij koken.

Het spitskool/gehaktmengsel heb ik op smaak gebracht met laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel. Als je het gerecht iets minder kruidig wilt maken kun je dit ook vervangen door zoete ketjap. Deze combinatie hebben wij laatst ook gegeten en dit was ook een groot succes.

Bami met spitskool en gehakt

Bami met spitskool en gehakt

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Bami met spitskool en gehakt

Ingrediënten:

  • 250 gram mie nestjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 300 gram gehakt
  • 1 winterwortel, geschild en in blokjes
  • 125 gram champignons, in plakjes
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 spitskool, fijngesneden
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • gebakken uitjes, ter garnering
  • ketjap ter garnering

Bereiding:

  1. Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gehakt toe. Bak dit 5 minuutjes mee.
  2. Kook de blokjes winterwortel in 6-8 minuten gaar.
  3. Voeg de champignons bij het gehaktmengsel en voeg de laos, kurkuma, komijnzaad en kaneel toe, samen met zout en peper. Bak dit even kort mee.
  4. Voeg hierna de spitskool toe en laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken, tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.
  5. Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Roer de gare mie door het spitskoolmengsel.
  7. Serveer de bami met spitskool en gehakt direct en garneer met gebakken uitjes, ketjap en eventueel een beetje kroepoek.
https://www.brendakookt.nl/2018/10/08/bami-met-spitskool-en-gehakt/

Bami met spitskool en gehakt

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Dina says

    Wanneer voeg je de wortel toe?