Hartige taart van broccoli en pompoen

Tijd voor een lekker recept die het goed doet bij de lunch of als makkelijke maaltijd. Een hartige taart van broccoli en pompoen. Altijd goed!

Hartige taart van broccoli en pompoen

Hartige taarten heb ik vooral deze zomer regelmatig gegeten. Maar natuurlijk kun je er ook een herfst-tintje geven. Lekker met in dit geval pompoen en broccoli.

Als je niet zoveel tijd hebt gebruik je de hartige taart-deeg uit de diepvries of het koelvak van de supermarkt. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het deeg zelf te maken? Het kost alleen wat extra tijd. Lees dit artikel waarbij ik het recept deel.

Hartige taart van broccoli met pompoen

Hartige taart van broccoli en pompoen

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 8-10 punten

Hartige taart van broccoli en pompoen

Ingrediënten:

  • 1 broccoli, in roosjes
  • 150 gram pompoenblokjes
  • 1 portie hartige taart deeg
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
  2. Kook de broccoli en pompoenroosjes beetgaar in ruim water. Giet hierna af en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  4. Roer in een grote kom de eieren los en meng dit met melk. Breng op smaak met zout en peper, en voeg de ¾ van de kaas toe. Roer goed door voor je de broccoli roosjes en pompoen toevoegt.
  5. Giet de vulling in de vorm en bestrooi met de overige kaas.
  6. Bak de hartige taart 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
https://www.brendakookt.nl/2018/10/03/hartige-taart-van-broccoli-en-pompoen/

Hartige taart van broccoli met pompoen

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Tanjs says

    pompoenroosjes 😀

    Lekker! Die gaat op mijn lijstje om uit te proberen!

  2. Ria Verschure says

    ik wil zo graag hartige taart maken, heb het op verschillende manieren geprobeerd, hij smaakte dan goed maar de bodem blijft altijd “zompig” . Daardoor kan ik niet goed mooie punten snijden, het valt uit elkaar. De vulling laat ik altijd goed uitlekken en ook heb ik de bodem wel eens met paneermeel bestrooid voordat de vulling er op ging.
    Wat doe ik fout ?