Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Mihoen goreng

24 september, 2018 | DOOR Brenda Kookt | 2 REACTIES

Een van mijn lievelingsgerechten is nasi. Als ik het te lang niet gegeten heb dan heb ik er echt zin in. Om de nasi een andere twist te geven heb ik het deze keer niet gemaakt met rijst, maar met mihoen. Mihoen goreng.

Mihoen goreng

Het resultaat is een snelle makkelijke maaltijd die het wat mij betreft altijd goed doet. Al moet ik zeggen dat ik de mihoen goreng in dit geval wel extra lekker heb gemaakt. Met zelfgemaakte satésaus, een lekker gebakken eitje, bakken uitjes én kroepoek. Zo maak je ieder gerecht lekker ;) Het twee-jarige lid van ons gezien neemt genoegen met een gebakken eitje en de kroepoek. Dit vind de mihoen sliertjes maar gek.

Mihoen goreng recept

Print
Mihoen goreng

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Mihoen goreng

Ingrediënten:

  • 200 gram mihoen
  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • *Voor de satésaus:
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie, om in te bakken

Bereiding:

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  2. Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  3. Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  4. Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  6. Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitje
3.1
https://www.brendakookt.nl/2018/09/24/mihoen-goreng/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

Op zoek naar een ander nasi-gerecht? Maak mijn nasi met extra groenten, volgens dit recept. Of ga voor nasi zonder rijst of mihoen, de bloemkoolnasi.

Mihoen goreng recept

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • SatésausSatésaus
  • Thaise kip met mihoenThaise kip met mihoen
  • Mihoen met kip en sperzieboontjesMihoen met kip en sperzieboontjes
  • Kabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoenKabeljauw met pesto, tomaatjes en mihoen

Filed Under: Hoofdgerecht, Makkelijke maaltijd, Vlees Tagged With: makkelijke maaltijd, mihoen, mihoen goreng, nasi, recept mihoen, satésaus, variatie nasi, zelf satésaus maken

<< Makkelijke champignonsoep met courgette
Falafel – Basisrecept >>

REACTIES

  1. Danielle says

    26 september, 2018 at 13:19

    Gisteren de mihoen goreng gemaakt met de diverse kruiden. Heerlijk gegeten, toprecept!!

    Beantwoorden
  2. Irne says

    26 september, 2018 at 19:35

    Lekker recept, en wat is die pindasaus lekker en makkelijk, die hou ik er in!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan
  • TAART! Hoe eet jij een tompouce? Hap je hem af?
  • Morning!  Wij plukken de dag vandaag lekker vroeg wakker

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Pannenkoeken (basisrecept)
Makkelijke maaltijd
Recepten
De lekkerste aardappeltjes uit de oven!

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie