Mihoen goreng

Een van mijn lievelingsgerechten is nasi. Als ik het te lang niet gegeten heb dan heb ik er echt zin in. Om de nasi een andere twist te geven heb ik het deze keer niet gemaakt met rijst, maar met mihoen. Mihoen goreng.

Mihoen goreng

Het resultaat is een snelle makkelijke maaltijd die het wat mij betreft altijd goed doet. Al moet ik zeggen dat ik de mihoen goreng in dit geval wel extra lekker heb gemaakt. Met zelfgemaakte satésaus, een lekker gebakken eitje, bakken uitjes én kroepoek. Zo maak je ieder gerecht lekker ;) Het twee-jarige lid van ons gezien neemt genoegen met een gebakken eitje en de kroepoek. Dit vind de mihoen sliertjes maar gek.

Mihoen goreng recept

Mihoen goreng

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Mihoen goreng

Ingrediënten:

  • 200 gram mihoen
  • 2 kipfilets
  • 3 eetlepels ketjap marinade
  • 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 2/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel korianderpoeder
  • 1/3 theelepel kurkuma
  • 1/3 theelepel komijnzaad
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • *Voor de satésaus:
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 ml melk
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie, om in te bakken

Bereiding:

  1. Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
  2. Snijd groenten fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet in een scheutje olie rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  3. Verwarm voor de satésaus een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan. Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  4. Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak de eieren in een koekenpan met een scheutje olijfolie.
  6. Serveer de mihoen goreng met satésaus en een gebakken eitje
https://www.brendakookt.nl/2018/09/24/mihoen-goreng/

Op zoek naar een ander nasi-gerecht? Maak mijn nasi met extra groenten, volgens dit recept. Of ga voor nasi zonder rijst of mihoen, de bloemkoolnasi.

Mihoen goreng recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Danielle says

    Gisteren de mihoen goreng gemaakt met de diverse kruiden. Heerlijk gegeten, toprecept!!

  2. Irne says

    Lekker recept, en wat is die pindasaus lekker en makkelijk, die hou ik er in!