Kraamhapje marshmallows met chocolade

Heel gek: tegenwoordig is het voor mijzelf ook een verrassing welk recept er op mijn blog online komt. Door mijn zwangerschapsverlof heb ik de meeste artikelen die de komende maanden online komen al lang geleden gekookt, uitgewerkt en ingepland. Die planning weet ik, nu ik vooral bezig ben met baby-dingen, niet uit mijn hoofd ;) Vandaag deel ik een makkelijk kraamhapje. Marshmallows met chocolade.

Ik weet inmiddels dat wanneer een baby geboren is de nieuwbakken mama niet echt tijd heeft om voor alle kraamvisite uitgebreid kraamhapjes te maken. De hapjes uit dit artikel zijn een ideaal alternatief, en die kun je zelfs de papa, kraamhulp of schoonmoeder laten maken ;) Hetzelfde geldt voor deze snelle marshmallows.

Deze hapjes heb ik gemaakt toen we vrienden en familie vertelden dat ‘we’ zwanger waren. Het viel in de smaak, ook de kids vonden het heerlijk. Omdat het zo makkelijk is leek het me leuk dit snelle hapje ook nog even op de blog te delen. Vandaag dus!

Wil je weten hoe je chocolade het beste kunt smelten? Lees dan even dit artikel.

Kraamhapje marshmallow met chocolade

Kraamhapje marshmallows met chocolade

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 16 stuks

Kraamhapje marshmallows met chocolade

Ingrediënten:

 • 75 gram pure chocolade (of melk chocolade)
 • 16 marsmallows
 • roze en/of blauwe muisjes

Bereiding:

 1. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verdeel de muisjes in een kommetje.
 2. Roer de gesmolten chocoalde goed door. Doop de marsmallows eerst in de chocolade en vervolgens in de muisjes.
 3. Laat de kraamhapjes hierna even rusten zodat de chocolade stolt.
https://www.brendakookt.nl/2018/09/19/kraamhapje-marshmallows-met-chocolade/

Tips:

 • Je kunt de kraamapjes het beste buiten de koelkast bewaren.
 • Als je niet zoveel tijd hebt kun je de kraamhapjes dit ook in de koelkast laten opstijven, maar hierdoor worden de marsmallows wel minder zacht.

Kraamhapje marshmallows met chocolade en muisjes

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Claudia says

  Wat een super handig en snel maar mooi hapje. Deze sla ik zeker op!

  P.s. Er staat bij tips ‘kraamapjes’.