Witlofpakketjes met ham en kaas uit de oven

Vandaag deel ik een lekker snel ‘echt Brenda’ receptje met een van mijn favoriete groenten: witlof! Witlofpakketjes met ham en kaas.

Ik ben gek op witlof met ham en kaas, het is een van mijn favoriete combinaties. Ik heb dan ook niet voor niets al veel recepten met witlof en ham en kaas gedeeld hier op de blog. Van de standaard witlof met ham en kaas uit de oven tot ovenschotels en salades.

Witlofpakketjes met ham en kaas

Deze keer besloot ik een lekkere variatie van witlof met ham en kaas uit de oven te maken, namelijk in een bladerdeegpakketje. Het recept is super simpel, maar niet minder lekker.

Een krokant bladerdeegpakketje met daarin gesmolten kaas, ham en zachte witlof. Klinkt te goed toch? En dat is het ook.

Witlofpakketjes met ham en kaas

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 8 stuks

Witlofpakketjes met ham en kaas

Ingrediënten:

  • 4 grote stronken witlof, (of 8 kleinere stronkjes)
  • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 8 plakjes kaas
  • 8 plakken ham
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Halveer de witlof en verwijder eventueel de bittere kern. Kook de witlof in ruim water in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Laat de witlof in een vergiet goed uitlekken. Knijp de witlof eventueel even uit, zodat overtollig vocht straks niet in het bladerdeeg gaat zitten.
  4. Rol de stronkjes witlof in de ham en vervolgens in de kaas. Rol het pakketje tot slot in het bladerdeeg. Leg de witlofpakketjes met de naad naar beneden op de bakplaat.
  5. Roer het ei los en bestrijk het bladerdeeg hier mee.
  6. Bak de witlofpakketjes 20-25 minuten in de oven. Tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is.
https://www.brendakookt.nl/2018/09/10/witlofpakketjes-met-ham-en-kaas-uit-de-oven/

Tip: zorg er voor dat de witlof goed is uitgelekt voor je het in de ham, kaas en bladerdeeg rolt. 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Karin says

    Klinkt goed maar ben geen kaasliefhebber. Heb je enig idee waardoor ik de kaas kan vervangen? Groetjes , Karin

    • Anne says

      Lekker recept Brenda,

      Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

  2. Anne says

    Lekker recept Brenda,

    Wij hebben thuis ook 1 niet kaasliefhebber en vervangen dan de kaas door champignons.

    • Brenda Kookt says

      Wat een leuke tip! Al vind ik de kaas er zelf juist erg lekker bij ;)