Broodje brie met vijgenjam – broodje brie de luxe

Ik noem dit graag een broodje brie de luxe. Een hard broodje brie met vijgenjam en veel lekkers waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Tijdens de zwangerschap valt het me soms tegen wat er te kiezen valt als je ergens lekker gaat lunchen. Carpaccio, gerookte zalm, gepocheerde eieren en al het andere dat nog rauw is valt af. Vaak kom je dan uit op een broodje kaas, ham of brie. En daar kun je heus wel wat bijzonders van maken, alleen snappen alle horecazaken dat helaas niet. Hoe vaak ik al teleurgesteld ben met een plakje kaas met 1 blaadje sla. Of broodje brie met niks.

Zo zonde. Ik kan daar echt teleurgesteld van raken.

broodje brie met vijgenjam

Broodje brie met vijgenjam

Na weer een teleurstelling besloot ik mezelf thuis te verwennen met een broodje brie de luxe.

Brie en pijnboompitten met honing zijn een gouden combi, maar deze keer wilde ik het net even anders doen. In de kast vond ik nog een pot met vijgenjam, dat leek me super lekker bij brie. En dat was het ook. Als je geen vijgenjam in huis hebt of kunt vinden kun je ook vijgencompote of vijgenchutney nemen (ook lekker bij een blokje kaas).

broodje brie met vijgenjam

Broodje brie met vijgenjam

Bereidingstijd: 10 minutes

Aantal: 1 broodje

Broodje brie met vijgenjam

Ingrediënten:

 • 1 harde bol
 • klein handje rucola
 • 8 plakjes komkommer
 • 3 plakjes brie
 • 2 theelepels vijgenjam (of vijgenchutney, vijgencompote)
 • halve eetlepel geroosterde pijnboompitjes

Bereiding:

 1. Snijd de harde bol open en beleg dit met rucola. Verdeel hierop 5 plakjes komkommer. Beleg dit met de plakken brie en verdeel hierover de vijgenjam.
 2. Bestrooi het broodje tot slot met de pijnboompitten.
https://www.brendakookt.nl/2018/09/09/broodje-brie-met-vijgenjam/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marja says

  Hoi Brenda,
  Dit lijkt me echt heel erg lekker! Vaak krijg je idd alleen een blaadje sla en als je geluk hebt een plakje uitgedroogde komkommer, maar daar blijft het dan ook bij. Nu heb ik geen vijgenjam oid in huis, maar dat haal ik nog wel even, want dit moet geproefd worden natuurlijk!
  Nu wat anders….waarom krijg ik altijd 2 mails van jou? De ene is deze en heet update en de andere is de “oude”, zoals we hem eerst altijd kregen. Ik kan de “oude” niet openen, maar het verhaaltje voorop heb ik wel. Ik snap alleen waarom ik de “oude” ook nog krijg.
  Zou jij er eens naar willen kijken? Alvast bedankt. En natuurlijk ook bedankt voor dit broodje brie idee!
  Een hartelijke groet en een kusje voor Fem en Jill,
  Marja👍🏻👋🏻😘😘

 2. Kevin | Qadgets.nl says

  Lijkt me echt heerlijk. Maak dit eigenlijk altijd met honing, maar de vijgenjam lijkt een uitstekende vervanger. Pijnboompitjes roosteren is altijd de moeite waard. Ken mensen die deze niet roosteren uit luiheid, maar de smaak die hierbij vrijkomt is ongekend en maakt het broodje helemaal af.

 3. Astrid Olieman says

  Vandaag dit recept gemaakt en het was verrukkelijk! Absoluut voor herhaling vatbaar!