No bake cornflakestaart

Tijd voor een bakrecept, zonder te bakken. Yes, een no bake cheesecake. Maar dan in de vorm van een no bake cornflakestaart. Het aller beste aan deze taart? Wat mij betreft kan hij ieder moment van de dag. Als traktatie bij de koffie, toetje en als je het niet laten kunt mag je er zelfs mee ontbijten ;) Joor verteld je er meer over!

No bake cornflakestaart

Laatst keek ik de nieuwste serie van Chef’s Table op Netflix. Voor wie de serie niet kent: in Chef’s table staat in ieder aflevering een (sterren)kok centraal. Tijdens het kijken leer je meer over diens visie, motivatie en zie je heel veel supermooie beelden van ontzettend goed uitziend eten. Zeker een aanrader als je van koken houdt!

Deze nieuwste serie focust helemaal op mijn favoriete TT: taartjes en toetjes. In de eerste aflevering van de serie stond de oprichtster van de Amerikaanse keten Milk Bar centraal. Zij kwam op het geniale idee om de melk die ze gebruikte voor haar baksel de smaak van cornflakes te geven. Je weet wel, die smaak die de laatste slokken melk hebben als je je cornflakes hebt opgegeten. Na het zien van deze aflevering wilde ik perse iets met die smaak doen!

No bak cornflakestaart

Dat werd deze no bake cornflakestaart, een cheesecake met de smaak van cornflakes die je niet hoeft te bakken. Superlekker! En omdat ik niet zo’n fan ben van superzoete taarten gebruikte ik niet heel veel suiker in deze taart. Uiteraard geef ik je ook een optie om de taart een stukje zoeter te maken, voor de echte zoetekauwen onder ons.

Maak je ‘m volgens het originele recept? Dan kan deze taart ook heel goed als toetje dienen. Althans, dat was de feedback die ik kreeg van de testproevers die deze no bake cheesecake proefden. Maar, oordeel vooral zelf!

No bake cornflakestaart

No bake cornflakestaart

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 hours

Aantal: 12-15 personen

No bake cornflakestaart

Ingrediënten:

 • 250 ml slagroom
 • Handje cornflakes
 • 200 gram digistivekoeken
 • 50 gram cornflakes
 • 80 gram ongezouten roomboter (+ boter om de vorm in te vetten)
 • 250 gram mascarpone
 • 150 naturel kwark*
 • 1 vanillepeul*
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • bosbessen en cornflakes voor garnering
 • *wil je de taart wat zoeter? Verwissel de naturel kwark en de vanillepeul dan voor 150 gram vanillekwark
  Extra benodigd: springvorm van 24 cm, keukenmachine (eventueel)

Bereiding:

 1. Giet de slagroom in een kom en voeg hier het handje cornflakes aan toe. Laat staan, maar niet langer dan 10 minuten. Giet dan de slagroom door een vergiet en vang op in een andere kom. Gooi de cornflakes weg.
 2. Vet de springvorm in met boter. Maal de digistivekoeken en de 50 gram cornflakes klein in de keukenmachine. Geen keukenmachine? Doe dan de koekjes en cornflakes in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller of pan.
 3. Verwarm daarna de 80 gram boter in een steelpannetje of in de magnetron totdat de boter gesmolten is. Meng de koekkruimels erdoorheen en verdeel daarna de bodemmix over de springvorm. Laat in de koelkast opstijven.
 4. Maak in de tussentijd de vulling van de taart door de slagroom tot pieken te mixen. Voeg halverwege de basterdsuiker en poedersuiker toe. Roer in een andere kom de mascarpone, de kwark en het merg van de vanillepeul door elkaar. Schep de opgeklopte slagroom erdoorheen.
 5. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de slagroom mix op de bodem. Garneer de taart met cornflakes en bosbessen en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Bewaar in de koelkast, laat de taart minimaal 3 uur opstijven voor je hem aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2018/08/26/no-bake-cornflakestaart/

No bake cornflakestaart

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *