Salade met krab en avocado (sushi-salade)

.. en sushi gember. Want wat mij betreft is dat hét hoofdingrediënt van deze salade met krab en avocado. Een lekkere frisse salade die het heel goed doet op een zomerdag.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet zoveel sushi gegeten. Heel eerlijk: het aller lekkerste vind ik het met verse zalm en tonijn. Aangezien ik het niet overal aandurf om rauwe zalm te eten, en tonijn sowieso een no go is heb ik het niet zo vaak gegeten. Wel had ik ontzettende trek in de gember die je altijd bij de sushi eet. Veel mensen die ik ken laten de gember juist liggen, ik eet drie-dubbele porties. Met de gember erbij is het zoveel lekkerder.

Ik zou het zo rechtstreeks uit het potje kunnen eten. Ik ben inmiddels wel benieuwd of er nog meer gember-lovers zijn, of dat ik de enige ben die zo gek is ;)

Salade met krab en avocado

En daarom was ik dus opzoek naar een gerecht waar ik de sushi gember ook kon eten. Ik besloot het te verwerken in deze lekkere salade, zonder sushirijst. Al kun je dat als extra ingrediënt wel toevoegen. Krab en sushi is lekker, dus waarom krab en sushi gember niet in een salade?

Het resultaat is een frisse salade die het wat mij betreft echt goed doet altijd lunchgerecht of bijgerecht.

Salade van krab en gember

Salade met krab en avocado

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 2 porties

Salade met krab en avocado

Ingrediënten:

  • 3 handjes ijsbergsla
  • 100 gram krab-vlees of surimi sticks
  • 8 cherry tomaatjes
  • ¼ komkommer
  • halve avocado
  • 12 stukjes sushi gember
  • 4 eetlepels cocktailsaus

Bereiding:

  1. Snijd de ijsbergsla fijn. Halveer de Cherry tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de krab grof.
  2. Verdeel de ijsbergsla over een schaal en verdeel de tomaatjes, komkommer en avocado er door. Verdeel dit over de borden en beleg dit dan met het krabvlees en de stukjes sushi gember.
  3. Maak de salade af met cocktailsaus, sprenkel dit met een lepel over de borden.
https://www.brendakookt.nl/2018/08/20/salade-met-krab-en-avocado/

Trek in echte sushi? Check dit artikel waarbij ik uitleg hoe je zelf sushi maakt, en bekijk hier drie lekkere variaties die je ook kunt eten als je zwanger ben.

Salade van krab en gember

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jamie says

    Ik ben ook dol op die sushi gember, heb altijd een potje in de koelkast staan, voor het geval er bij bestelde sushi niet/niet genoeg zit 😬 Ook lekker in een pokebowl!

    • Brenda Kookt says

      Echt he? Ik ook! Staat altijd een potje in de koelkast, als ik sushi bestel is er nooit genoeg ;)

  2. Donald says

    Beste Brenda,
    Zelf ben ik ook gek op gember, snij het fijn en maak er thee van,
    drink het elke dag.
    Maar nog veel lekkerder is gemberlikeur!
    Een half glaasje gember-siroop de rest van het glaasje bij vullen met wodka naar smaak. Wodka koop ik altijd in Duitsland, kost daar maar
    €4.99 per fles, in Nederland ben je al €6.00 aan belasting kwijt, dan heb je nog maar een lege fles.
    Maak al 40 jaar m’n eigen likeuren en heel veel prijzen gewonnen!
    Maar begin er maar niet aan tijdens je zwangerschap, niet gezond voor de kleine!
    Met vriendelijke groet,
    Donald

    • Brenda Kookt says

      Wat leuk om te horen Donald. Daar zal ik inderdaad maar even mee wachten ;)