3x Zomerdressing voor in salades

De zomer is het ideale seizoen voor salades. Er staan bij ons in de zomer vaak meerdere salades per week op tafel. Ik moet wel toegeven dat ik steeds voor dezelfde soort dressing kies: een homemade honing-mosterddressing of een simpele dressing van olijfolie en balsamicoazijn. Maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Joor deelt in dit artikel 3x een lekkere zomerdressing voor in de salade!

Omdat de zomer ook de tijd is van heldere, vrolijke kleuren leek het me leuk om eens te experimenteren met verschillende, gekleurde dressings. Dat werden deze drie heerlijke en frisse dressings. Ik heb geprobeerd om in smaak en samenstelling zo te verschillen dat jullie de dressings voor heel veel verschillende soorten salades kunnen gebruiken.

3x zomerdressing salade

3x Zomerdressing voor in salades

Zo is de dressing met frambozen bijvoorbeeld heel geschikt voor salades waar (harde of zachte) kazen in zitten en kun je de sinaasappeldressing het beste eten bij een salade die bestaat uit witlof of waar het hoofdingrediënt (gegrilde) kip is. De groenekruidendressing doet het weer supergoed in een (lauwwarme) aardappelsalade of een salade met ijsbergsla. Maar uiteraard kun je deze dressings ook bij andere salades gebruiken. Gewoon lekker experimenteren!

3x zomerdressing salade

3x Zomerdressing salade

3x Zomerdressing salade

Ingrediënten:

    Dressing 1: frambozendressing
  • 100 gram frambozen
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • Dressing 2: sinaasappeldressing
  • 50 ml sinaasappelsap
  • ¼ theelepel wittewijnazijn
  • ½ theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • Dressing 3: groenekruidendressing
  • 150 ml volle yoghurt
  • 75 ml olijfolie
  • 15 gram platte peterselie
  • 15 gram munt
  • 10 sprietjes bieslook
  • rasp van ½ citroen
  • peper en zout

Bereiding:

    Voor de frambozendressing:
  1. Doe de frambozen in een fijne zeef, zet de zeef boven een kom en gebruik een vork om ze goed te prakken. Het sap zal er aan de onderkant uitkomen en in de kom druppelen. Prak net zo lang totdat je al het sap uit de frambozen hebt geprakt. Voeg dan de balsamicoazijn en de olijfolie toe en roer goed door. Breng op de smaak met peper en zout.
  2. Lekker bij: een salade met (harde of zachte) geitenkaas of een salade met blauwe kaas
    Voor de sinaasappeldressing:
  3. Doe de ingrediënten (behalve de peper en het zout) in een kom en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Lekker bij: een witlofsalade of een salade met gegrilde kip
    Voor de groenekruidendressing:
  5. Doe de yoghurt, de olijfolie, de citroenrasp en de verschillende kruiden in de keukemachine en mix totdat de kruiden goed gemengd zijn met de yoghurt en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Lekker bij: een salade met ijsbergsla of een (lauwwarme) aardappelsalade
https://www.brendakookt.nl/2018/08/19/3x-zomerdressing-voor-in-salades/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *