3x groentedip voor op brood

Een lekkere dip bij de borrel of barbecue doet het altijd goed toch? Vandaag deelt Joor drie keer een snelle groentedip. Lekker op brood of een toastje.

Borrels en gezond eten gaan helaas niet altijd samen. Als er een flink aanbod is van chips, dipasus, zoutjes en anders lekkers kan ik dat meestal niet weerstaan. Maar ja, dan heb ik daarna een schuldgevoel, want ik zou toch m’n leven beteren en gezonder gaan eten?

Hallelujah voor de groentedip! Sinds ik dit ontdekt heb staan deze dips met regelmaat op tafel tijdens een borrel, barbecue, of op een zondagavond waarop we geen zin hebben om te koken. Niet alleen omdat het daardoor voelt alsof ik toch iets gezonds op tafel zet, maar ook omdat ze gewoon heel erg lekker zijn!

3x groentedip voor op brood

3x groentedip voor op brood

Voor deze drie groentedips gebruik ik twee verschillende groenten (bieten en puntpaprika’s) en een ingrediënt dat standaard op een borreltafel thuishoort: zwarte olijven. Deze olijvenspread at ik heel lang geleden in een restaurant en sindsdien heb ik ‘m altijd proberen na te maken. Zo lekker vond ik ‘m. Het is in ieder geval van deze drie dips mijn favoriet en hopelijk wordt het ook die jouwe!

Klik hier voor meer lekkere hapjes voor bij de borrel.

3x groentedip voor op brood

3x groentedip voor op brood

Bereidingstijd: 45 minutes

Aantal: 4 personen

3x groentedip voor op brood

Ingrediënten:

    Dip 1: bietendip
  • 200 gram gekookte bieten
  • 2-3 takjes basilicum
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout
  • Dip 2: olijvenspread
  • 20 zwarte olijven
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes oregano
  • peper en zout
  • Dip 3: paprikaspread
  • 2 puntpaprika’s
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 1 theelepel harissa
  • 100 gram feta
  • peper en zout
  • Extra benodigd: keukenmachine en een stevige plastic zak

Bereiding:

  1. Start met de paprikaspread. Verwarm hiervoor de oven op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de puntpaprika’s op de bakplaat en besprenkel ze met flink wat olijfolie en grof zeezout. Bak de 25 minuten in de oven.
  3. Maak in de tussentijd de bietendip en de olijvenspread. Doe hiervoor voor beide dips de ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat de spread de door jou gewenste dikte heeft. Breng beide dips op smaak met peper en zout.
  4. Haal de puntpaprika’s uit de oven en stop ze meteen in de stevige plastic zak. Doe de zak dicht en laat de paprika’s 10 minuten rusten. Haal de paprika’s na 10 minuten uit de zak en verwijder het vel van de paprika’s. Blend de paprika’s met de rest van de ingrediënten tot een spread. Breng ook op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de dips met je favoriete brood of met toastjes.
https://www.brendakookt.nl/2018/07/19/3x-groentedip-voor-op-brood/

3x groentedip voor op brood

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *