Kraamhapje fudge met roze koeken

Nee ik heb geen babynieuws met jullie te delen. Er is (gelukkig nog) geen baby geboren, ik heb nog een aantal weekjes te gaan voor het zover is. Wel heb ik laatst een erg lekker kraamhapje gemaakt die ik graag met jullie wil delen. Deze fudge met roze koeken is super gemakkelijk om te maken, en ook niet onbelangrijk hij is ook super lekker. Dat komt natuurlijk door de hoeveelheid chocolade ;)

Kraamhapje fudge met roze koek

Kraamhapje fudge met roze koek

Het is niet bepaald gezond, maar zo lekker. Met gecondenseerde melk en chocolade kun je zelf heel gemakkelijk fudge maken. Even laten opstijven in de koelkast en het is al klaar. Maar om het nog lekkerder te maken kun je er ook extra ingrediënten aan toevoegen.

Voor dit lekkere kraamhapje (ook geschikt voor babyshowers natuurlijk) heb ik stukken roze glacé koek en muisjes door de fudge gemengd. In dit geval ben ik voor de koeken uit de supermarkt gegaan. Maar zelf maken kan natuurlijk ook, zie dit recept.

Tip: ook leuk (en lekker) om dit mee te nemen als je op kraamvisite gaat bijvoorbeeld.

Kraamhapje fudge met roze koek

Kraamhapje: fudge met roze koeken

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 16 stuks

Kraamhapje: fudge met roze koeken

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 300 gram melkchocolade (of pure chocolade)
  • 150 gram roze koeken
  • 3 eetlepels roze muisjes
  • Extra benodigd: brownievorm van 21x21 cm

Bereiding:

  1. Vet een schaal of bakblik in en bekleed dit met bakpapier.
  2. Doe de chocolade samen met de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Roer door zodat de chocolade langzaam smelt. Blijf het mengsel roeren tot dat de chocolade helemaal is gesmolten.
  3. Breek de roze koeken in stukken.
  4. Giet het chocolade mengsel in het beklede bakblik. Verdeel hierover de stukken roze koek, duw dit een beetje in het megnsel. Bestrooi tot slot met de roze muisjes.
  5. Laat de fudge in de koelkast minimaal een uurtje opstijven voor je het In stukken snijd.
https://www.brendakookt.nl/2018/07/15/kraamhapje-fudge-met-roze-koeken/

Kraamhapje fudge met roze koek

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *