Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Makkelijke maandag? Makkelijke maaltijd! Zo’n gerecht dat het hele jaar door van pas komt en waar het hele gezin van smult. Tijd voor een lekkere bloemkoolschotel! Het is lang geleden dat ik een goede ovenschotel met bloemkool deelde, daarom werd het wel weer eens tijd.  Het is nu tenslotte bloemkooltijd, de Hollandse bloemkolen zijn sinds afgelopen maand weer volop verkrijgbaar. En die zijn natuurlijk het aller lekkerste. Zet daarom snel deze bloemkoolschotel met kerrie en gehakt op tafel.

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Omdat ik voor mijn blog veel nieuwe recepten maak staat er bij ons thuis niet iedere week hetzelfde op tafel. Mijn gezin moet vaak gerechten eten die ze nog niet eerder hebben gehad. Ik zal eerlijk bekennen dat niet alle gerechten altijd bij alle gezinsleden in de smaak vallen ;)

Vaak weet ik vooraf wel wat gaat scoren, van een gerecht als deze bloemkoolschotel weet ik eigenlijk zeker dat man en kind zullen smullen. En dat was ook deze keer weer het geval. De bloemkoolschotel met kerrie en gehakt viel zeer in de smaak. Joost bleef maar zeggen dat het zo lekker was en ook de kleine meid had aan 1 bordje niet genoeg.

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Als ik een gerecht met bloemkool maak combineer ik het al snel met aardappelen, en kaas. Bloemkool en kaas zijn nou eenmaal super goed samen. Maar met deze ovenschotel wilde ik het anders doen. Om toch een romige touch aan de ovenschotel te geven maakte ik er een snel kerriesausje bij.

Kerrie voegde ik ook toe aan het gehakt en zo ontstond een super snelle, maar lekkere maaltijd. Eentje die hier thuis zeker straks tijdens mijn verlof weer op tafel staat.

Ben je opzoek naar andere recepten met bloemkool? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen

Bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 600 gram aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gram gehakt
  • 35 gram bloem
  • 35 gr boter
  • 450 ml melk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snuf nootmuskaat
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C en vet een ovenschaal in.
  2. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor en kook de aardappelen gaar. Giet beide hierna af.
  3. Bak de ui in een beetje olijfolie in een koekenpan aan. Doe het gehakt erbij en bak dit rul. Breng op smaak met zout en peper en een halve theelepel kerriepoeder.
  4. Bereid de kerriesaus door de boter in een klein pannetje te smelten. Doe hierna de bloem erbij en verwarm dit 2 a 3 minuten mee, blijf dit ondertussen doorroeren. Schenk vervolgens beetje bij beetje de melk erbij en roer dit met een garde constant door zodat een glad mengsel ontstaat. Doe de kerrie erbij, samen met zout en peper. Roer goed door en laat een klein beetje door verwarmen zodat de kerriesaus iets dikker wordt.
  5. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de gekookte aardappelen en bloemkoolroosjes over de schotel (ook lekker om het eerst even met elkaar te mengen). Bestrooi de bloemkool met een snuf nootmuskaat en maak de schotel af door de kerriesaus erover te gieten.
  6. Verwarm de bloemkoolschotel 20 - 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.
https://www.brendakookt.nl/2018/07/09/bloemkoolschotel-met-kerrie-en-gehakt/

bloemkoolschotel met kerrie en gehakt

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jolanda says

    Mijn kip-kerrie heb ik 2 dagen geleden gegeten met rijst . Ik ga deze ovenschotel maken met de rest van wat over is . Dus zonder gehakt . straks manlief verassen met deze ovenschotel . Bedankt voor het makkelijke recept .