2x Fruit van de barbecue – banaan en ananas

Bij barbecue denk je aan salades, stokbrood met lekkere smeersels, vlees, vis en misschien een lekker groente spiesje. Maar zorg je ook voor een lekker toetje? Minstens net zo lekker, en de ideale afsluiting van een gezellige avond. Joor deelt 2x fruit van de barbecue – met banaan en ananas.

Voor welke van deze twee ga jij?

fruit van de barbecue

Oorspronkelijk zou dit recept alleen banaan van de barbecue bevatten. Maar toen ik aan mijn buurvrouw vertelde dat dit artikel eraan zat te komen, gaf ze me een tip voor een ander superlekker recept. Ananas en 5-spicekruiden zouden volgens haar een goddelijke combi zijn. En ze had niet minder kunnen beloven.

2x fruit van de barbecue

Ananas van de barbecue had ik zelf ook bedacht (Brenda ging er ook al eerder mee aan de slag, check dit recept), maar niet in combinatie met deze kruidenmix. En echt waar, het maakt de zoete ananas nog lekkerder.

Dus waarom zou ik beide recepten in deze post zetten? Want ook de banaan, die je samen met marshmallos en chocola – need I say more? – in de hete kolen van de BBQ kunt bakken, is een superlekker toetje. Ook voor kinderen. Proberen maar!

fruit van de barbecue

2x Fruit van de barbecue – banaan en ananas

Aantal: 4 personen, bijgerecht

Ingrediënten:

  • 4 bananen
  • handje kleine marshmallows
  • 100 gram pure chocola
  • 1 ananas
  • 2 eetlepels 5-spicekruiden
  • Extra benodigd: BBQ of grillpan en aluminiumfolie

Bereiding:

    Gebruik je geen BBQ? Verwarm dan de oven op 225 graden.
    Voor de banaan met chocolade:
  1. Snijd de pure chocola in stukjes. Snijd vervolgens de bananen overdwars in met een mes. Zorg dat je de schil aan de achterkant niet doorsnijdt. Verdeel de chocola en de marshmallows over de 4 bananen en duw een klein beetje naar binnen.
  2. Bekleed de bananen in de z’n geheel met aluminiumfolie. Leg ze ongeveer 10 minuten in de warme kolen van de BBQ of in een voorverwarmde oven van 225 graden.
  3. Voor de ananas met 5 spices:
  4. Snijd de ananas in schijven en halveer de schijven. Strooi de 5-spicekruiden over de schijven. Bak vervolgens de ananas op de BBQ of in een grillpan totdat je mooie grilstrepen ziet.
  5. Haal de bananen uit de kolen of oven en leg de pakketjes op de borden. Voorzichtig met uitvouwen, want de pakketjes zijn ontzettend heet!
  6. Serveer de bananen met de ananasschijven. Erg lekker met een bolletje vanille-ijs.
https://www.brendakookt.nl/2018/07/08/2x-fruit-van-de-barbecue-banaan-en-ananas/

fruit van de barbecue

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *