Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

In dit geval dekt de titel de lading. Ik maakte een snel visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen. Groene pesto in dit geval, en het was dus echt een succes!

Vooral mijn moeder en schoonmoeder genoten er erg van. Morgen staat er de buurt BBQ op het programma, en ook dan neem ik deze snelle spiesjes mee. Hier op brendakookt.nl mogen ze niet ontbreken, dus bij deze deel ik het recept.

visspiesje van zalm met kabeljauw

De afgelopen week zijn er een aantal lekkere vegetarische barbecue recepten voorbij gekomen. Maar naast vlees en groente kun je natuurlijk ook heel veel met vis op de barbecue. En dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn of lang te duren.

Garnalenspiesjes zijn nog steeds mijn favoriet (check dit snelle recept, of deze drie marinades die hier goed bij gaan). Maar je kunt nog veel meer met vis.

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Afgelopen weekend kwamen onze ouders barbecuen. Onze vader en mijn man maak ik altijd blij met een goed stuk vlees, maar de vrouwen willen ook weleens wat anders ;) Daarom maakte ik deze lekkere spiesjes van zalm en kabeljauw met pesto en citroen. Ze waren een hit, wat mij betreft het lekkerste dat we die a vond hebben gegeten.

p.s. Zoals je ziet is dit niet mijn beste foodfoto ever, heel snel tussendoor genomen terwijl de gasten op hun eten aan het wachten waren. Niet echt relaxed ;) 

Oke, door naar het recept!

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 4 stuks

Visspiesje van zalm en kabeljauw met pesto en citroen

Ingrediënten:

  • 1 verse zalmfilet
  • 1 verse kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 citroenen
  • Extra benodigd:4 satéprikkers

Bereiding:

  1. Week de satéprikkers in een bakje met water.
  2. Dep de vis droog en snijd beide in 8 gelijke blokjes. Roer de pesto door de vis en laat dit in een afgedekt schaaltje minimaal 20 minuten even staan.
  3. Snijd van de citroenen 8 mooie plakjes.
  4. Rijg per satéprikker achtereenvolgens eerst een blokje kabeljauw, vervolgens een dubbel gevouwen schijfje citroen, blokje zalm, blokje kabeljauw, dubbel gevouwen schijfje citroen en tot slot een blokje zalm.
  5. Bak de visspiesjes op de barbecue rondom gaar.
  6. Tip:Gebruik een aluminium bakje om de visspiesjes op te bakken
https://www.brendakookt.nl/2018/07/06/visspiesje-van-zalm-en-kabeljauw-met-pesto-en-citroen/

 

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Else says

    Ha Brenda, hoop dat het goed met jou en je baby gaat, het is zo stil hier..
    lieve groetjes

    • Brenda Kookt says

      Hoi Elise, Wat lief dat je een berichtje achterlaat. Het gaat goed, al wordt het nu wel zwaarder hoor.
      Achter de schermen wordt er hard gewerkt. Door een project die ik aan het afronden ben (hier kan ik hopelijk volgende week meer over vertellen) heb ik iets minder tijd voor de blog. Maar de komende week komen er weer een aantal artikelen aan hoor :)