Cordon bleu met salami en mozzarella

Cordon bleu met salami en mozzarella..en pesto. Een Italiaanse variant op de welbekende cordon bleu dus. Lekker!

Ik ben een sucker voor dit soort stukjes vlees. Slavinken, boomstammetjes en cordon bleu (van kip of onze favoriet met gehakt) een van deze eten wij bijna iedere week wel bij een AVG-maaltje. (meestal van de slager, maar via de links kun je ze ook zelf maken ;)) En stiekem vind ik dit dus ook heel erg lekker op de barbecue. (en ik denk veel kids ook)

Bij een ‘echte’ barbecue heb je wel een aluminium schaaltje nodig om op te bakken. Wij gebruiken nu een gasbarbecue met een plaat, en daar gaat het sowieso goed op. En wil je niet barbecuen? Dan maak je deze Italiaanse cordon bleu met salami en mozzarella gewoon in de koekenpan klaar. Zo kan hij ook het hele jaar door ;)

Cordon bleu met salami en mozzarella

De basis van het stukje vlees, het gehakt breng ik extra op smaak met oregano en een beetje ketchup. De vulling van groene pesto met salami en mozzarella doet de rest. Tip: rol de mozzarella in het plakje salami, zo voorkom je dat dit er tijdens het bakken uit loopt.

Cordon bleu met salami en mozzarella

Cordon bleu met salami en mozzarella

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Totale tijd: 40 minutes

Aantal: 4 stuks

Cordon bleu met salami en mozzarella

Ingrediënten:

 • 500 gram gehakt, rundergehakt
 • 1 eetlepel gehaktkruiden
 • 1 ei
 • paneermeel
 • ½ eetlepel ketchup
 • 1 theelepel oregano
 • ½ eetlepel groene pesto
 • 4 plakjes salami, achterham
 • 4 reepjes mozzarella jong belegen kaas
 • boter om in te bakken

Bereiding:

 1. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, ei, paneermeel, ketchup en organo. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 4 porties.
 2. Maak van ieder portie gehakt een platte hamburger. Besmeer het midden van de hamburgers met een klein beetje van de pesto. Rol de reepjes mozzarella in een plakje salami en leg dit ook in het midden. Vouw de hamburger dicht, en kneed dit zodat het salami pakketje er helemaal in zit.
 3. Bak de Italiaanse cordon bleu in boter of olijfolie in een koekenpan rondom aan. Of verwarm hem op een barbecue (gebruik eventueel een aluminium schaal om de cordon bleus in te bakken).
https://www.brendakookt.nl/2018/07/01/cordon-bleu-met-salami-en-mozzarella/

 

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *