Wraps van de barbecue – met tomatensaus, paprika en kaas

Na afgelopen weekend kan ik me niet voorstellen dat ons warm en zonnig weer te wachten staat. Maar het schijnt toch echt zo te zijn, extra reden om deze lekkere (en snelle) wraps van de barbecue vandaag al met jullie te delen.

Ik hoop dat we de komende week allemaal lekker kunnen barbecueën, en dit recept super goed van pas komt. Al moet ik eerlijk zijn: het hoeft het van mij niet zo heel erg heet te worden. Ik zit in de laatste fase van de zwangerschap (30 weken) en trek de warmte inmiddels iets minder goed merk ik ;) Al maakt een barbecue wel veel goed, en een beetje verkoeling ook.

Wraps van de barbecue

Wraps van de barbecue – met tomatensaus, paprika en kaas

Dit is een super simpel receptje, dat ik vorig jaar eens at op een barbecuefeestje van een vriendin. Het fijne is dat je hier lekker veel groenten in kwijt kunt, het is erg lekker ter afwisseling tussen het vele vlees (en vis) dat bij een barbecue wordt gegeten.

Qua topping, of eigenlijk is het een vulling kun je het zo gek maken als je wilt. Ik ben voor een simpele versie gegaan van tomatensaus met oregano, paprika, champignons en kaas. Wat mij betreft zijn de wraps zo al aardig gevuld, maar laat je fantasie vooral de vrije loop. Courgette en uit doen het er ook goed bij, of plakjes tomaat. En de kaas kun je natuurlijk ook vervangen door mozzarella.

Doordat de wraps verpakt zijn in aluminiumfolie kun je ze gemakkelijk op de barbecue leggen, en worden ze goed warm van binnen.

Wraps van de barbecue

Wraps van de barbecue – met tomatensaus, paprika en kaas

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4 stuks

Wraps van de barbecue – met tomatensaus, paprika en kaas

Ingrediënten:

 • 8 kleine tortilla’s
 • 150 ml passata (gezeefde tomaten)
 • 1,5 paprika (ik nam rood, geel en oranje)
 • 6 champignons
 • 1 theelepel oregano
 • 4 handjes geraspte kaas (jong belegen)
 • Extra benodigd: 4 stukken aluminiumfolie

Bereiding:

 1. Snijd de paprika’s in reepjes en de champignons in plakjes.
 2. Roer de passata los en breng op smaak met oregano, zout en peper.
 3. Verdeel de tomatensaus over 4 wraps. Beleg met de reepjes paprika, champignons en tot slot de geraspte kaas. Leg hier een tweede tortilla op.
 4. Verpak de wraps in aluminiumfolie en verwarm ze aan beide kanten op de barbecue. Houdt de pakketjes goed in de gaten en draai regelmatig. Zo voorkom je aanbranden :)
https://www.brendakookt.nl/2018/06/25/wraps-van-de-barbecue/

Wraps van de barbecue

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *