Zomerse salade met avocadodressing

Salades, daar kunnen we niet genoeg recepten van hebben toch? Zelf moet ik bekennen dat ik in de haast zeer regelmatig dezelfde salade op tafel zet. Hierin wil ik wat meer variëren, dus jullie kunnen de komende maanden verschillende frisse salades met een twist verwachten hier op de blog. Joor heeft deze lekkere zomerse salade met avocadodressing alvast voor ons gemaakt.

Bij het zien van de plaatjes loopt het water me in de mond. Ik sluit niet uit dat deze salade zeer binnenkort ook op mijn bordje belandt :)

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Ik weet dat veel mensen me voor gek zullen verklaren, maar ik ben niet zo gek op warmte. Zeker niet op de klamme warmte die we in Nederland vaak hebben. Sterker nog, ik heb liever 35 graden in Italië of Zuid-Afrika, dan 30 graden in Nederland. Al dat klamme gedoe. Maar gelukkig zitten er ook heel veel voordelen aan de zomer: je eet lekker buiten – ook ’s avonds – en je kunt iedere dag heerlijke zomersalades op tafel zetten zonder dat je gek wordt aangekeken.

Het liefst eet ik in de zomer iedere avond een andere zomerse salade. Ik heb er dan ook al heel wat ‘versleten’. Dit is de variant die ik de laatste keer maakte toen ik zin had in een kleurrijke, anders-dan-anderssalade. Het werd een soort Mexico-meets-zomersalade.

Zomerse salade met avocadodressing

Dankzij de zoete mango, de knapperige rode paprika en de romige dressing van avocado heeft deze salade voor ieder wat wils. En heb je geen zin in salade? Rooster dan alleen de pittige kikkererwten en eet ze als snack bij de borrel. Superlekker!

Zomerse salade met geroosterde kikkererwten en avocadodressing

Zomerse salade met avocadodressing

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: 4 personen, bijgerecht

Zomerse salade met avocadodressing

Ingrediënten:

  • 1 groot blik kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 bosje munt
  • 1 avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 -2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • Extra benodigd: keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in de tussentijd de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten met de eetlepel normale olijfolie, het knoflookpoeder en de chilipoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.
  3. Snijd terwijl je wacht de mango, de rode paprika en de komkommer in ongeveer gelijke stukken. Doe ze in een saladekom. Snijd de munt ook grof en verdeel deze door de groente-fruitmix.
  4. Maak als laatste de dressing door de avocado samen met de extra vierge olijfolie en het citroensap te mixen in de keukenmachine (of blender, of staafmixer). Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe als je dressing te lobbig/dik is. Let op: maak de dressing ook niet te vloeibaar, dan smaakt de dressing niet meer naar avocado. Breng op ‘m op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de kikkererwten en avocadodressing los bij de fruit-groentemix of mix alles lekker door elkaar. Eventueel kun je er nog wat tacochips bij serveren voor een extra Mexicaanse touch.
https://www.brendakookt.nl/2018/06/10/zomerse-salade-met-avocadodressing/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *