Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Tijd voor een snelle quinoasalade met kip, munt en yoghurt!

Frisse salades, I love it! Vooral met warmer weer heb ik echt trek in een lekkere salade. Als lunch, of bijgerecht bij de avondmaaltijd. Meestal kies ik voor een salade op basis van een slasoort of een pastasalade. Deze keer vond ik nog een restje quinoa in de kast dus ging ik daar mee aan de slag.

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Ik besloot een quinoasalade te maken met kip. Als basis gebruikte ik citroensap en munt, wat ik aanvulde met komkommer en rozijntjes. Om het af te maken gebruikte ik nog een klein beetje dikke yoghurt als dressing.

Het resultaat is een lekkere frisse quinoasalade die het goed doet bij de lunch, of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Staat deze lunch binnenkort bij jou op tafel?

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Bereidingstijd: 25 minutes

Aantal: Lunchsalade, 2 personen

Quinoasalade met kip, munt en yoghurt

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 1 gerookte kipfilet
  • halve komkommer, in blokjes
  • 3 takjes munt
  • 2 eetlepels rozijntjes
  • 4 eetlepels dikke yoghurt
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in blokjes, doe dit ook met de komkommer. Hak de munt grof.
  3. Meng de quinoa met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Roer de citroensap er ook door.
  4. Verdeel de blokjes kip, komkommer, munt en rozijntjes door de quinoa. Maak de quinoasalade af door de dikke yoghurt erover te lepelen.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/28/quinoasalade-met-kip-munt-en-yoghurt/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Maaike says

    Heerlijk! Met wat doperwtjes en maïs een heerlijke maaltijdsalade!