Lobster Roll met cocktailsaus

En toen had ik dus de lekkere whisky cocktailsaus van mijn moeder gemaakt en wilde ik het ook gebruiken in een recept. Het leek me lekker dat te doen in een lekker zomers broodje, de lobster roll met cocktailsaus.

Lobster Roll met cocktailsaus

Een lobster roll is misschien wel het meest decadente broodje dat er is. Vooral in Amerika vind het broodje gretig aftrek. Het is een broodje beleg met sla en kreeft. Om het mezelf wat gemakkelijker (en betaalbaarder) te maken heb ik voor mijn lobster roll rivierkreeftjes gebruikt, wat mij betreft is dat net zo lekker.

Samen met een beetje citroenrasp, bieslook en de cocktailsaus ontstaat er een super lekker broodje. Lekker als lunch of makkelijke maaltijd op een mooie zomerdag.

Lobsterroll recept kreeft

Lobster Roll met cocktailsaus

Aantal: 4 broodjes

Lobster Roll met cocktailsaus

Ingrediënten:

  • 4 afbak bollen
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel fijngesneden bieslook
  • 3 eetlepels cocktailsaus
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Bak de broodjes af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng de rivierkreeftjes in een kommetje met de citroensap, bieslook en cocktailsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de afbakbroodjes van bovenaf open en verdeel hier een beetje van de sla over. Lepel hierna het rivierkreeft-mengsel er in. Maak de lobster roll af met een beetje fijngesneden bieslook ter garnering.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/27/lobster-roll-met-cocktailsaus/

Lobsterroll recept kreeft

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Loes says

    de cocktailsaus is uiteraard ook heel lekker in de good old klassieker garnalencocktail. Ouderwets lekker!