Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Vrijdag, bijna weekend! En in het weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Vandaag geen recept om te eten, maar een lekker verfrissend drankje. Een mocktail! Deze green lizzard is een alcoholvrije cocktail met munt, limoen en komkommer. Een soort alcoholvrije Mojito. Lekker!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral op mooie zonnige dagen een wijntje of ander drankje met alcohol soms wel mis. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg alcoholvrije alternatieven. Ik ga zelf meestal groene ijsthee (op dit moment mijn favoriet), bruisend water met citroen, een 0% Jillz of biertje. Maar je kunt er ook iets meer werk van maken en een mocktail op tafel zetten.

Green lizzard mocktail

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Ik ben zelf geen held die ingrediënten gaat mengen en talloze mocktails samenstelt. Ik kom niet verder dan vlierbloesemsiroop met citroen of munt (wel erg lekker trouwens!). Maar gelukkig hoeft dat ook niet, want The Holy Kauw Company heeft de oplossing: Limonade. Een boek boordevol alcoholvrije drankjes voor volwassenen.

In Limonade vind je meer dan 50 recepten voor alcoholvrije drankjes. Van siroop tot mocktail, ijsthee en shrub. Frisse drankjes, zoet en hartig. Je vindt het allemaal in dit boek. Klik hier voor meer informatie, en om het boek te bestellen via bol.

Toen vorige week op een zonnige dag Limonade doorbladerde kreeg ik direct dorst. En dus ging ik aan de slag. Deze green lizzard lijkt op een alcoholvrije mojito. Met munt, komkommer en limoen. En misschien wel het aller belangrijkste ingrediënt? Een klein beetje suiker!

Het perfecte (alcoholvrije) drankje op een mooie zomerdag.

Green lizzard mocktail

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 6 glazen

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Ingrediënten:

 • 1 komkommer, geschild, zaadlijst verwijderd, in blokjes
 • 90 ml limoensap
 • blaadjes van 1 bos munt
 • 1 theelepel rietsuiker
 • 1 liter bruisend water
 • Voor de garnering
 • crushed ijs
 • schil van de komkommer
 • 1 limoen in plakjes
 • 6 kleine takjes munt

Bereiding:

 1. Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.
 2. Vijzel de Ingredienten met een cocktailstamper tot de komkommer fijn is en de suiker opgelost.
 3. Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen een takje munt.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/25/green-lizzard-mocktail/

Green lizzard mocktail

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *