Ga naar de inhoud

Cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Tijd voor een lekker maaltje met rijst. Een lekkere gekruide cajunkip met mangosalsa. Een beetje pittig en zoet samen, zo lekker! Qua makkelijke maaltijden vervallen ook wij vaak op dezelfde gerechten. Aardappelen zijn op dit moment zeer favoriet, dat is iets waar ik op dit moment altijd trek in heb...
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Tijd voor een lekker maaltje met rijst. Een lekkere gekruide cajunkip met mangosalsa. Een beetje pittig en zoet samen, zo lekker!

Qua makkelijke maaltijden vervallen ook wij vaak op dezelfde gerechten. Aardappelen zijn op dit moment zeer favoriet, dat is iets waar ik op dit moment altijd trek in heb (zwangerschapscraving?), het is super makkelijk waardoor ik niet over het avondeten hoef na te denken op drukke dagen. En dan weet ik ook meteen dat ons kleine moppie lekker (en genoeg) eet.

Toch probeer ik ook af te wisselen met pasta, rijst en andere dingen. Al vind ik rijst nog het lastigste. Dat eten we gewoon niet zo vaak, en als ik rijst eet ga ik snel voor standaard dingen zoals nasi, kip kerrie of zoiets als deze chicken tonight. Ik houd van rijst met sausjes šŸ˜‰

Cajunkip met mangosalsa

Maar deze week besloot ik het eens anders te doen. We gaan lekker voor een gekruid stukje kip met een fruitig tintje, een lekkere mangosalsa. Daarbij moest nog wat groente en ik ga lekker voor broccoli. Zo weet ik namelijk dat Fem genoeg groente eet šŸ˜‰ Broccoli eet ze het liefst zo uit het vuistje namelijk. Maar wees vrij om dit gerecht te combineren met een andere groente (sperziebonen bijvoorbeeld).

Cajunkip met mangosalsa

Cajunkip met mangosalsa

Ingrediƫnten

personen

Voor de mangosalsa:

Sweet chilisauce, voor erbij

Serveer met rijst en broccoli

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Meng de cajunkruiden met de olijfolie, zout en een geperst teentje knoflook. Roer de kippendijfilets erdoor en laat dit 30 minuten marineren.
2
Stap 2
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de gemarineerde kipfilet rondom aan.
3
Stap 3
Meng blokjes mango, tomaat en lente ui in een kom.
4
Stap 4
Serveer de Cajun kip samen met de mangosalsa, gekookte rijst en broccoli. Lekker om er een beetje sweet chilisaus bij te eten.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op