Cajunkip met mangosalsa – en broccoli

Tijd voor een lekker maaltje met rijst. Een lekkere gekruide cajunkip met mangosalsa. Een beetje pittig en zoet samen, zo lekker!

Qua makkelijke maaltijden vervallen ook wij vaak op dezelfde gerechten. Aardappelen zijn op dit moment zeer favoriet, dat is iets waar ik op dit moment altijd trek in heb (zwangerschapscraving?), het is super makkelijk waardoor ik niet over het avondeten hoef na te denken op drukke dagen. En dan weet ik ook meteen dat ons kleine moppie lekker (en genoeg) eet.

Toch probeer ik ook af te wisselen met pasta, rijst en andere dingen. Al vind ik rijst nog het lastigste. Dat eten we gewoon niet zo vaak, en als ik rijst eet ga ik snel voor standaard dingen zoals nasi, kip kerrie of zoiets als deze chicken tonight. Ik houd van rijst met sausjes ;)

Cajunkip met mangosalsa

Maar deze week besloot ik het eens anders te doen. We gaan lekker voor een gekruid stukje kip met een fruitig tintje, een lekkere mangosalsa. Daarbij moest nog wat groente en ik ga lekker voor broccoli. Zo weet ik namelijk dat Fem genoeg groente eet ;) Broccoli eet ze het liefst zo uit het vuistje namelijk. Maar wees vrij om dit gerecht te combineren met een andere groente (sperziebonen bijvoorbeeld).

Cajunkip met mangosalsa

Cajunkip met mangosalsa

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Totale tijd: 50 minutes

Aantal: 4 personen

Cajunkip met mangosalsa

Ingrediënten:

 • 500 gram kippendijfiet
 • 1 theelepel cajunkruiden
 • 3 eetlepels olijfolie
 • snuf zout
 • teen knoflook, geperst
 • Voor de mangosalsa:
 • 1 mango, in blokjes
 • 1 tomaat, in blokjes
 • 2 stengels lente ui, in ringen
 • Sweet chilisauce, voor erbij
  Serveer met rijst en broccoli

Bereiding:

 1. Meng de cajunkruiden met de olijfolie, zout en een geperst teentje knoflook. Roer de kippendijfilets erdoor en laat dit 30 minuten marineren.
 2. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hierin de gemarineerde kipfilet rondom aan.
 3. Meng blokjes mango, tomaat en lente ui in een kom.
 4. Serveer de Cajun kip samen met de mangosalsa, gekookte rijst en broccoli. Lekker om er een beetje sweet chilisaus bij te eten.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/24/cajunkip-met-mangosalsa/

Cajunkip met mangosalsa

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Mw. Barry Bekink-Tempels says

  Hoi Brenda,
  Gisteren heb ik dit gemaakt. Wij zijn met ons 2-en, dus vandaag eten wij het weer. Het is echt heerlijk. Een aanrader.
  Groetjes van Barry.

 2. Margreet says

  Je hebt de titel aangepast, zie ik (nog niet overal), ik vroeg me al af waar de wraps waren. Gisteren bereid voor dochter, schoonzoon en mijzelf, weer heel erg lekker! De sweet chilisaus erbij vind ik ook echt een aanrader.

  • Brenda Kookt says

   Er waren inderdaad geen wraps ;) Wilde het recept eerst met wraps maken maar uiteindelijk niet gedaan. Wel een leuke twist voor als je iets anders wilt… ;)