Whisky cocktailsaus

Een receptje uit de oude doos, het archief van mijn moeder. Vroeger was deze whisky cocktailsaus bij ons thuis niet aan te slepen.

Als we gingen gourmetten stonden er twee grote kommen met whisky cocktailsaus op tafel. We dronken het bijna, zo lekker vonden we het. Lekker bij het vlees, maar ook om een stokbroodje in te dippen. En niet alleen met de gourmet (of barbecue) kwam de cocktailsaus van pas. Met kerst mocht de zalmcocktail, met extra veel van deze saus niet ontbreken.

Nog steeds vinden we dit stiekem super lekker. En wat mij betreft is deze zelfgemaakte versie de aller lekkerste. Geen saus uit een potje kan hier aan tippen.

Ik maakte een eigen versie op de zalmcocktail, klik hier om deze te bekijken.

Whisky cocktailsaus

Aangezien het barbecue seizoen er weer aan komt leek het me leuk dit recept met jullie te delen.

We bereiden de whisky cocktailsaus met Zaanse mayonaise en mengen de ingrediënten met elkaar door middel van de staafmixer. Hierdoor wordt de saus extra luchtig.

In een afgesloten pot kun je de saus in de koelkast zeker 2 weken bewaren.

Whiskey cocktailsaus recept

Whiskey cocktailsaus

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 300 ml

Whiskey cocktailsaus

Ingrediënten:

  • 300 ml mayonaise
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel whisky

Bereiding:

  1. Doe de mayonaise samen met de ketchup en whisky in de beker van de staafmixer.
  2. Zet de staafmixer er op en meng goed door zodat er een luchtige licht roze saus ontstaat. Proef en voeg eventueel een beetje extra ketchup of mayo toe als de saus te licht of de donker is.
  3. Serveer de saus bij een barbecue, gourmet, zalmcocktail, kipcocktail en alle andere dingen waar je dit lekker bij vindt.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/22/whisky-cocktailsaus/

Whiskey cocktailsaus maken

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Eef says

    Hallo Brenda, ook bij ons is de cocktailsaus van mijn moeder onmisbaar! volgens dit recept voeg ik mosterd, peper en wat citroensap toe. Probeer maar eens, krijgt ie iets meer pit.

  2. Lonneke says

    Deze ga ik straks maken voor de bbq zaterdag! Thanks voor het recept 👌🏻

  3. L. de Benis says

    Als je niet zo houdt van de smaak van whisky of het niet in huis hebt, cocktailsaus is ook heel lekker met wodka of zelfs met (droge) sherry. Brenda gebruikt 1 theelepel drank, maar hier kun je naar eigen smaak mee experimenteren. Ik vind het lekker om er wat meer in te doen.
    En, geloof me, het is een fluitje van een cent en er kan geen flesje tegenop.