Kinderbueno taart – Monchoutaart met kinderbueno

Yes! Tijd voor een nieuwe video! En wat voor eentje, een kinderbeuno taart! Alleen al bij het horen van de naam loopt het water me in de mond ;) Mijn favoriete candybar is de kinderbueno en hiermee ging ik aan de slag.

Het is een monchoutaart met een twist, een kinderbueno twist dus. De vulling van deze taart smaakt echt helemaal naar kinderbueno. Ik hoef je niet te vertellen dat dat super lekker is toch?

Bekijk snel de leuke video die we maakten, en scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept!


Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Kínder bueno taart

Kinder Bueno taart

Bereidingstijd: 45 minutes

Kooktijd/baktijd: 2 hours

Aantal: 12/16 punten

Kinder Bueno taart

Ingrediënten:

  • 250 gram chocolate chip cookies, fijn verkruimeld
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou (2 pakjes)
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker (of 1 zakje)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 10 stuks Kinder Bueno (5×2)
  • 50 gram chocolade, gesmolten
  • nootjes, fijngesneden ter garnering
  • Extra benodigd: een bakvorm met diameter van 24 cm

Bereiding:

  1. Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier.
  2. Laat de boter in een pannetje smelten op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter tot dit goed gemengd is. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm, druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Plaats de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  3. Klop de slagroom samen met de klopfix in een kom op. Meng de MonChou met de suiker en vanillesuiker luchtig. Klop de slagroom en het MonChoumengsel hierna door elkaar.
  4. Prak 8 pakjes kinderbueno fijn en laat dit in een pannetje of de magnetron even kort smelten. Prak het mengsel hierna nog meer fijn en roer dit door het monchoumengsel.
  5. Verdeel dit mengsel in de springvorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven.
  6. Garneer de taart voor het serveren met stukjes kinderbueno, gesmolten chocolade en fijngehakte nootjes.
https://www.brendakookt.nl/2018/05/04/kinderbueno-taart/

Kínder bueno taart

Kínder bueno taart

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marijke says

    Hoi Brenda,
    Gaat het monchou-slagroommengsel niet schiften als daar de gesmolten/warme kinder bueno bij komt?
    Groetjes, Marijke

  2. Wereldsmaak says

    Ziet er echt veelste lekker uit! Ik zou het niet kunnen laten staan😜

  3. Laura - Dagelijkse hap says

    Holy moly! Mijn kinderhart maakt een sprongetje :D wat ziet dit er ongelofelijk lekker uit! Beetje ongezond, maar ach… Je leeft maar 1 keer ;)