Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Een pastasalade is wat mij betreft altijd goed. Zeker op zonnige dagen, al ziet het weer er voor vandaag helaas niet zo zonnig uit ;) Hiermee kun je heel veel kanten op, vandaag ga ik voor kippesto met spinazie en mozzarella.

Als ik het voor mezelf maak (vriendlief heeft liever gewoon warme pasta met saus. Fem eet wel graag met me mee maar die eet meestal alleen de pasta op), gebruik ik het meestal om restjes uit de koelkast op te maken. Dit deed ik ook bij deze variant. Maar het was zo lekker dat ik de ingrediënten de volgende keer speciaal in huis zou halen.

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Dit gerecht is een mix van kippesto met caprese. Een pastasalade met kip, pesto, tomaat en mozzarella dus. En als extraatje heb ik er ook nog spinazie aan toe gevoegd. Lekker toch?

Ben je opzoek naar een ander pastagerecht? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Pastasalade met kippesto en spinazie

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Pastasalade met kippesto, spinazie en mozzarella

Ingrediënten:

  • 250 gram penne (of andere pastasoort)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon (plus 750 ml heet water)
  • 3 eetlepels verse groene pesto
  • 18 Cherry tomaatjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat het even afkoelen.
  2. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en pocheer de kip hier ongeveer 8-10 minuten in. Tot de kip mooi gaar is. Laat de kip hierna ook even afkoelen.
  3. Halveer de tomaatjes, snijd de kip in stukjes en de mozzarella in blokjes. Roer 1,5 eetlepel van de groene pesto door de blokjes kip.
  4. Meng de gekookte pasta met de overige pesto, breng op smaak met extra peper. Roer de blokjes kip, tomaatjes, spinazie en mozzarella door de pasta.
https://www.brendakookt.nl/2018/04/30/pastasalade-met-kippesto-spinazie-en-mozzarella/

Pastasalade met kippesto en spinazie

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Sandra says

    Het kan ook met baby-spinazie.
    Ik denk dat het lekkerder is dan gewone spinazie.
    Ik ga eens maken als het het mooi weer is 😉