Citroenpasta met zalm en courgette

Gerechten als deze citroenpasta met zalm en courgette kan ik de hele zomer wel eten. En het hele zonnige voorjaar ook, door het mooie weer van de afgelopen week vergeten we bijna dat we pas aan het begin van het voorjaar zitten. Laten we hopen dat zowel het voorjaar als de echte zomer vele zonnige dagen zullen hebben.

Als het mooi weer is heb je niet altijd zin om lang in de keuken te staan, maar je wilt natuurlijk wel lekker eten in de tuin. Deze snelle citroenpasta is in dat geval ideaal.

Citroenpasta met zalm en courgette

Citroenpasta met zalm en courgette

Ik ben gek op makkelijke maaltijden en snelle pasta gerechten. Bij ons thuis is het altijd even een dingetje als de pasta geen rode saus bevat. De kans is klein dat de Mr. het lekker vindt. Maar ik heb ontdekt dat citroenpasta, zeer in de smaak valt. Dit komt deze zomer dus zeker vaker op tafel.

Het fijne aan dit gerecht is dat het lekker fris is, en vol van smaak. Zalm en citroen is een topcombinatie. Zalm en pasta ook. Pasta en citroen ook. Kan dus niet missen. Lekker met courgette (tip: dit kun je ook vervangen door broccoli of groene asperges) en Parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken.

Citroenpasta met zalm en courgette

adsf

Citroenpasta met zalm en courgette

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Citroenpasta met zalm en courgette

Ingrediënten:

  • 400 gram tagliatelle
  • 4 zalmfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • rasp en sap van een citroen
  • 4 eetlepels grof geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de pasta in ruim water gaar. Snijd de courgettes in reepjes en bak dit samen met de gesnipperde ui en geperste knoflook in een koekenpan met olijfolie aan.
  2. Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak dit in een koekenpan met boter aan beide kanten aan.
  3. Doe de gekookte pasta bij de courgette en breng op smaak met zout en peper, citroensap en rasp. Verwarm dit even mee en roer door zodat het goed gemengd is. Voeg tot slot de zalm toe.
  4. Verdeel over de borden en maak af met de Parmezaanse kaas.
https://www.brendakookt.nl/2018/04/23/citroenpasta-met-zalm-en-courgette/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Laura - Dagelijkse hap says

    Ik ben gek op dit soort frisse pasta’s in de zomer! Kan er van blijven eten :) Zo simpel en zo lekker.

  2. Marja says

    Hoi Brenda,
    Dit klinkt echt heel erg lekker, maar net als bij jou vind mijn mr. ook dat bij pasta rode saus hoort! En jammer genoeg is hij ook niet gek van citroen zoals ik wel ben. En ook niet van courgette. Tja…ik weet het, hij is een lastige eter. Hij eet het liefste ouderwetse Hollandse pot. Aardappelen, groente en veel vlees. Ook veel jus trouwens. En ik ben daar juist he-le-maal aan uitgegeten. Maar ik denk dat voor hem een potje Marinarasaus haal en wat gehakt en voor mezelf heerlijk dit gerecht ga maken morgen! Ik verheug me nu al en het weer staat in mijn mond. Hmmm…. Bedankt voor het recept Brenda.
    Een hele fijne Koningsdag en een kusje voor Fem. Met een hartelijke groet,
    Marja 👍🏻🤴🏻😘🤩🍀👋🏻

    • Marja says

      Het water is het natuurlijk dat in mijn mond staat, en niet het weer!!!🤭🤫👋🏻

  3. Berckmoes says

    Maak je pasta zelf niet moeilijk, vlug gedaan en zoveel lekkerder. Eens doen…

    • Brenda Kookt says

      Dat staat inderdaad nog steeds op mijn to-cook lijstje. Maar gaat binnenkort gebeuren, het de wals al in huis ;)