Hartige taart met broccoli en brie (quiche)

Een gerecht dat wij mij betreft altijd van pas komt. Als snelle lunch, makkelijke maaltijd of onderdeel van een tafel vol hapjes. Deze hartige taart met broccoli en brie moet je maken.

Heel eerlijk: ik durf bijna geen hartige taarten of quiches meer met jullie te delen. Er staan er al zoveel online op de blog (klik hier om te bekijken). Soms heb ik het gevoel dat jullie denken: komt ze weer met d’r hartige taarten..

Maar toch heb ik er vandaag weer eentje voor jullie. Omdat het te lekker is, gewoon heel erg makkelijk om te maken en achter de hand te hebben. Zeker in de zomer eten we regelmatig een quiche of hartige taart. Het is dan wel zo lekker om meerdere recepten achter de hand te hebben, toch?

Hartige taart broccoli en brie

Hartige taart met broccoli en brie

Deze hartige taart is geïnspireerd op een gerecht dat een oud-collega regelmatig at. Ik ben zo iemand die op de werkvloer bijna dagelijks aan de collega’s vraagt wat ze gaan eten. Do at vaak kapucijners in de winter, maar ook een hartige taart van broccoli met brie werd vaak genoemd.

Al jaren staat deze hartige taart op mijn to-cook lijstje, nu is het er eindelijk van gekomen. Bij deze heb ik er mijn versie van gemaakt. Met spekjes en cashewnoten.

De hartige taart zette ik op tafel tijdens een weekendje weg met vrienden. Ik was een beetje bang dat niet iedereen hem lekker zou vinden, maar hij was op voor ik het wist. Vliegt hij binnenkort ook bij jou van tafel?

Hartige taart broccoli en brie

Hartige taart met broccoli en brie

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 8 punten

Hartige taart met broccoli en brie

Ingrediënten:

  • 1 portie hartige taart deeg
  • 1 broccoli (500 gram)
  • 100 gram spekreepjes
  • 150 gram brie
  • 6 eieren (medium)
  • 1 eetlepel ongezouten cashewnoten
  • olijfolie, om in te bakken en in te vetten
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water beetgaar. (let op, niet te gaar, want in de oven gaart de broccoli straks ook nog door) .
  3. Bak de spekjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie) krokant.
  4. Kluts de eieren los in een grote kom en breng op smaak met peper en zout.
  5. Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel hier de broccoliroosjes en ¾ van de gebakken spekjes over.
  6. Verwarm de hartige taart 20 minuten in de oven. Haal de taart er hierna uit en verdeel de plakjes brie over de schaal. Bestrooi met overige spekjes en de cashewnoten.
  7. Bak de hartige taart hierna nog 10-15 minuten in de oven zodat het eimengsel gestold is, en de brie mooi gesmolten is.
https://www.brendakookt.nl/2018/04/22/hartige-taart-met-broccoli-en-brie/

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Siger says

    Haha, kom maar op met die hartige taart recepten hoor!
    Deze lijkt me ook superlekker :)
    Kan ik mooi mijn nieuwe vorm testen.
    Zal hij eventueel ook lekker zijn zonder spek? Ik probeer wat vaker Vega te eten vandaar ;)
    En eet je hier nog iets bij of niet?

    Siger

  2. Vermeire Greta says

    Hallo fijnproevers, deze quiche het afgelopen weekend gemaakt, en overheerlijk bevonden, heel makkelijk in no time te maken, bij de eitjes wel een scheutje room toegevoegd en stukjes walnoten gebruikt, als kaas kan je ook gewone geraspte gruyere toevoegen, kortom zeker voor herhaling vatbaar.