Ga naar de inhoud

Falafelburger met gegrilde groenten

Zondag, tijd voor een lekkere burger. En dit keer deel ik geen hamburger met spek en gebakken ui. Maar een falafelburger met gegrilde groenten. Vinden jullie het ook fijn om in het weekend wat gemakkelijker te eten? Bij mij staat gemakkelijker vaak ook aan iets ongezonder 😉 Een burger in...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Falafelburger met gegrilde groenten

Zondag, tijd voor een lekkere burger. En dit keer deel ik geen hamburger met spek en gebakken ui. Maar een falafelburger met gegrilde groenten.

Vinden jullie het ook fijn om in het weekend wat gemakkelijker te eten? Bij mij staat gemakkelijker vaak ook aan iets ongezonder 😉 Een burger in het weekend zo af en toe vind ik heerlijk, en dat is alles behalve saai. Je kunt er namelijk heel veel kanten mee op. Een (standaard) burger met spek en ui is super lekker. Maar je kunt ook een lekkere kipburger maken en wat dacht je van deze caesarburger? Of een burger van vis, een visburger? Deze van zalm en deze van tonijn zijn mijn favoriet.

Falafelburger met gegrilde groenten

Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een vega versie, de falafelburger is een goed alternatief. Van falafel kun je in plaats van kleine balletjes ook heel gemakkelijk een grotere burger maken. Lekker tussen een broodje met gegrilde groenten en natuurlijk mag hummus in dat geval niet ontbreken.

Falafelburger met gegrilde groenten

falafelburger recept

Ingrediënten

burgers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze falafelburger met gegrilde groenten

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd of schaaf de courgette in plakken en snijd het vruchtvlees in grote stukken van de paprika. Bak de groenten in een koekenpan rondom goudbruin, of grill dit in de oven mooi bruin en gaar.
2
Stap 2
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en plaats ze in een keukenmachine, blender of bakje van de staafmixer. Doe de knoflook erbij, samen met de kruiden, water, olijfolie, bloem, citroensap en de peterselie.
3
Stap 3
Pureer de ingrediënten zodat een mooie pasta ontstaat. Als je de substantie te dik vindt, voeg dan een beetje extra bloem toe. Is het juist te stevig? Voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Draai van de pasta vier burgers. Gebruik bloem om te voorkomen dat het aan je handen plakt. Bak de falafelburgers in de koekenpan rondom goudbruin.
5
Stap 5
Snijd de bollen of hamburger broodjes open. Verwarm ze eventueel even onder de grill. Bouw de burger op met een beetje sla, de falafelburger, gegrilde groenten en een lik hummus. Serveer de burgers direct nadat je ze gemaakt hebt.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op