Falafelburger met gegrilde groenten

Zondag, tijd voor een lekkere burger. En dit keer deel ik geen hamburger met spek en gebakken ui. Maar een falafelburger met gegrilde groenten.

Vinden jullie het ook fijn om in het weekend wat gemakkelijker te eten? Bij mij staat gemakkelijker vaak ook aan iets ongezonder ;) Een burger in het weekend zo af en toe vind ik heerlijk, en dat is alles behalve saai. Je kunt er namelijk heel veel kanten mee op. Een (standaard) burger met spek en ui is super lekker. Maar je kunt ook een lekkere kipburger maken en wat dacht je van deze caesarburger? Of een burger van vis, een visburger? Deze van zalm en deze van tonijn zijn mijn favoriet.

Falafelburger met gegrilde groenten

Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een vega versie, de falafelburger is een goed alternatief. Van falafel kun je in plaats van kleine balletjes ook heel gemakkelijk een grotere burger maken. Lekker tussen een broodje met gegrilde groenten en natuurlijk mag hummus in dat geval niet ontbreken.

Falafelburger met gegrilde groenten

Falafelburger met gegrilde groenten

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 4 burgers

Falafelburger met gegrilde groenten

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 paprika’s
  • 300 gram kikkererwten, voorgeweld of uit blik
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder
  • 1 tl curry poeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 100 ml water
  • 1½ theelepel olijfolie
  • 90 gram bloem, plus extra om te garneren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 witte bollen of hamburger broodjes
  • 2 handjes sla
  • een portie hummus

Bereiding:

  1. Snijd of schaaf de courgette in plakken en snijd het vruchtvlees in grote stukken van de paprika. Bak de groenten in een koekenpan rondom goudbruin, of grill dit in de oven mooi bruin en gaar.
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en plaats ze in een keukenmachine, blender of bakje van de staafmixer. Doe de knoflook erbij, samen met de kruiden, water, olijfolie, bloem, citroensap en de peterselie.
  3. Pureer de ingrediënten zodat een mooie pasta ontstaat. Als je de substantie te dik vindt, voeg dan een beetje extra bloem toe. Is het juist te stevig? Voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe.
  4. Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Draai van de pasta vier burgers. Gebruik bloem om te voorkomen dat het aan je handen plakt. Bak de falafelburgers in de koekenpan rondom goudbruin.
  5. Snijd de bollen of hamburger broodjes open. Verwarm ze eventueel even onder de grill. Bouw de burger op met een beetje sla, de falafelburger, gegrilde groenten en een lik hummus. Serveer de burgers direct nadat je ze gemaakt hebt.
https://www.brendakookt.nl/2018/04/08/falafelburger-met-gegrilde-groenten/

falafelburger recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *