Pannenkoekentaart met lemon curd

Als extraatje heb ik vandaag nog een paasrecept voor jullie klaar staan, en wat voor een! Een super lekkere pannenkoekentaart met lemon curd.

Dit recept is een extraatje, een kers op de (pannenkoeken)taart. Ik was namelijk helemaal vergeten dat ik deze nog niet met jullie gedeeld had. Vorig jaar maakte ik dit voor de paasbrunch met familie. Het recept noteerde ik en plande ik in voor pasen volgend jaar. Alleen vulde ik per ongeluk 2016 in, in plaats van 2018!

Lemon curd pannenkoekentaart pasen

Pannenkoekentaart met lemon curd

De pannenkoekentaart is super lekker, dat hoef ik je vast niet te vertellen he? Het is een lekker fris toetje bij de paasbrunch of na het paasdiner. Maar bij de koffie kun je deze taart wat mij betreft ook prima serveren. Pannenkoeken zijn tenslotte altijd een goed idee.

Ik bakte pannenkoeken naar dit recept, maar je kunt iedere andere pannenkoek gebruiken om de taart te maken. Om de taart mooi hoog te maken heb ik 25 pannenkoeken gebruikt, er konden zeker 16 mensen van eten. Maar natuurlijk kun je ook minder pannenkoeken gebruiken. Lemon curd maak je ook heel eenvoudig zelf, ik gebruik dit recept.

Pannenkoekentaart met lemon curd

Pannenkoekentaart met lemon curd

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 16 personen

Pannenkoekentaart met lemon curd

Ingrediënten:

  • 25 afgekoelde pannenkoeken
  • 200 gram naturel roomkaas
  • 150 ml lemon curd
  • ± 3 eetlepels poedersuiker
  • blauwe bessen en frambozen ter garnering

Bereiding:

  1. Voorbereiding: bak pannenkoeken en bereid de lemon curd. Laat beide goed afkoelen voor je de pannenkoekentaart gaat opbouwen.
  2. Leg de eerste pannenkoek op een groot bord op serveerschaal. Besmeer deze met een laagje lemon curd. Leg hier twee pannenkoeken op en besmeer de bovenste met een dun laagje roomkaas, dek deze af met een volgende pannenkoek en bestrooi deze met poedersuiker. Herhaal deze stappen tot de pannenkoeken op zijn en er een mooie hoge taart ontstaat. Besmeer de laatste bovenste pannenkoek met lemon curd en verdeel hierover vers fruit.
  3. De pannenkoekentaart kun je tot gebruik ongeveer een halve dag in de koelkast bewaren. Voeg het verse fruit in dat geval last-minute toe.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/30/pannenkoekentaart-met-lemon-curd/

Tip: besmeer de pannenkoeken niet te dik met lemon curd, anders kunnen de pannenkoeken van elkaar af glijden. 

Pannenkoekentaart met lemon curd en roomkaas

Citroen pannenkoekentaart

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Andrea says

    Wauw, wat een lekkere stapel dit! Vast ook heel lekker na Pasen. 😁