Salade van paling met roggebrood


Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met een oer-Hollands ingrediënt. Ik maakte namelijk een lekkere frisse salade van paling met roggebrood.

Op feestjes wordt paling meestal geserveerd op een toastje of op roggebrood. Maar je kunt nog veel meer lekkers met paling. Zo is het ook lekker op een broodje, in de soep en zoals ik je in dit artikel laat zien, verwerkt in een salade.

Supergezond

Paling is een lekker en supergezond product dat je met een gerust hart kunt eten, het wordt verantwoord gekweekt. Daarbij is paling een gezonde vissoort, het bevat veel omega 3 vetten en vitamine D.

Salade van paling

Salade van paling met roggebrood

Paling verwerk ik graag in een salade. Ik ga voor een frisse salade van ijsbergsla met komkommer en paprika. Omdat paling vaak met roggebrood wordt gegeten leek het me lekker om dit toe te voegen. In plaats van croutons of noten en pitten heb ik blokjes roggebrood over de salade gestrooid.

Ga voor meer palinggerechten naar de Facebook pagina van Ikhouvanpaling

Tip: als je paling koopt, kies dan paling met het blauwe ESF® logo er op. Zo draag je bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand, zodat we allemaal paling kunnen blijven eten.

Salade van paling met roggebrood

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen, bijgerecht

Salade van paling met roggebrood

Ingrediënten:

 • 150 gram gerookte palingfilet
 • 50 gram Hollandse garnalen
 • 75 gram ijsbergsla
 • ½ gele paprika
 • 1/3 komkommer
 • 3 stengels lente ui
 • 1 plakje roggebrood
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 theelepel honing
 • snuf peper

Bereiding:

 1. Snijd de gerookte paling in stukjes. Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de lente ui in ringen en het roggebrood in stukjes.
 2. Meng de mayonaise met honing en een snuf peper. Roer dit door de ijsbergsla.
 3. Verdeel de ijsbergsla over een groot bord of een schaal. Verdeel hierover de blokjes paprika en komkommer en de ringen lente ui. Verdeel hierna de garnaaltjes over de salade met de paling. Maak de salade af met de stukjes roggebrood.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/28/salade-van-paling-met-roggebrood/

Salade van paling

Dit artikel is een samenwerking, lees mijn disclaimer.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Gerrit. says

  Ik ben dol op alle ingrediënten, we gaan dit recept een dezer dagen dus zeker maken.