Chocolade paastaart – Paasrecept

Loopt het water je bij het zien van deze chocolade paastaart al in de mond? Mij wel, want deze taart is zo lekker! Aanrader als je met de paasdagen nog opzoek bent naar iets lekkers voor bij de koffie, of een toetje na de paasbrunch of diner.

Chocolade paastaart

Chocolade paastaart

Ik ben een sucker voor chocoladetaart en helemaal voor deze chocolade paastaart. Uit zelfbescherming heb ik de taart na het afsnijden van de eerste twee punten voor onszelf niet voor niets naar het kinderdagverblijf gebracht. Niet voor de kindjes, maar voor de leidsters.

De chocoaldetaart is van binnen nog een beetje zacht en smeuïg, dit maakt hem per-fect. De topping van witte chocoalde, paaskoekjes en chocolade paaseieren maakt het feest compleet. Nog meer chocolade kan bijna niet ;)

Dat alles maakt deze taart wel machtig, ik kan niet zeggen dat het geen caloriebom is en dat je er niet vol van wordt. Maar het voordeel daarvan is dat je met deze taart vele monden kunt voeden. Twaalf tot viertien moet lukken.

Ben je opzoek naar meer paasinspiratie? Op deze pagina vind je alle paasrecepten bij elkaar.

Chocolade paastaart

Chocolade paastaart

Bereidingstijd: 30 minutes

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 12-14 punten

Chocolade paastaart

Ingrediënten:

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • Voor de topping:
  • 80 gram witte chocolade
  • chocolade paaseieren (gemixt)
  • paaskoekjes
  • Extra benodigd: springvorm met een diameter van 21 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt in een steelpan op laag vuur de chocolade met de roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel kan afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout op. Roer het afgekoelde chocolademengsel hierdoor.
  4. Spatel het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart 40 minuten in de oven.
  6. Laat de taart in 2 uur volledig afkoelen in de springvorm.
  7. Verwarm de witte chocoalde voor de topping in de magnetron of au bain-marie en verdeel dit over de taart. Verdeel hierover de paaskoekjes en chocolade paaseieren.
  8. Laat de taart een half uurtje opstijven voor je de paastaart aansnijdt.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/25/chocolade-paastaart/

Chocolade paastaart

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jana says

    Bedankt om het op voorhand te delen. Nu wil ik dit maken volgende week. Enig idee hoelang hij goed blijft? Als ik het maak op woensdagavond voor vrijdagmiddag, zou dit nog goed zijn?

    • Brenda Kookt says

      De taart is 2 a 3 dagen goed te bewaren. Wel wordt hij van binnen minder smeuiig als je hem in de koelkast bewaard.

  2. Nynke says

    Dit recept komt als geroepen. Was net op zoek naar een lekkere paastaart. Deze ziet er héérlijk uit! Dat wordt ons toetje :)