Bacon and egg croissants | Paasbrunch recept | VIDEO

De komende week geef ik je heel veel paasinspiratie hier op brendakookt.nl. En vandaag trap ik af met een topper, dit is het gerecht dat bij mij zeker op tafel komt bij het paasontbijt of de paasbrunch. Ik maakte namelijk super lekkere bacon and egg croissants.

Bacon and egg croissants

Ik ben gek op croissants en neem daarom ook vaak wat mee van de bakker of versafdeling van de supermarkt. Maar ook de welbekende ‘zelfgemaakte’ croissants uit een blikje liggen bij ons regelmatig in de oven. Zo lekker met ham en kaas. Maar daar kun je nog veel meer kanten mee op!

Zo maakte ik deze lekkere bacon and egg croissants. Een croissant gevuld met krokant spek en ei. Te lekker!

Bekijk snel de video, en haal daarna de ingrediënten in huis. Want dit wil je eten met de paasdagen.
Ben je opzoek naar nog meer paasrecepten? Op deze pagina staat alles bij elkaar.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Bacon and egg croissants

Bacon and egg croissants | VIDEO

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 15 minutes

Aantal: 6 stuks

Bacon and egg croissants | VIDEO

Ingrediënten:

  • 1 blikje XL croissantdeeg
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 3 stengels lente ui
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • sesamzaadjes, ter garnering

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kluts 5 eieren los met de melk, breng op smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje boter of olie. Bak roerei van de eieren door tijdens het bakken met een spatel te roeren.
  3. Bak ondertussen in een andere droge koekenpan (zonder boter of olie) het spek krokant.
  4. Snijd de lente ui in ringen. Haal het deeg uit het blikje en snijd volgens de stippellijnen in 6 stukken. Snijd volgens de aanwijzingen op de verpakking de plakjes croissants in.
  5. Roer de geraspte kaas door het roerei-mengsel, samen met de lente ui.
  6. Verdeel het gebakken spek over de plakjes deeg. Verdeel hierover het roereimengsel. Rol de croissants hierna op. Bestrijk de croissants met geklutst ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  7. Bak de croissants 12 tot 15 minuten in de oven. Tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer de croissants direct uit de oven.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/16/bacon-and-egg-croissants/

Bacon and egg croissants

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Jacoline says

    Mjammie! Dat ga ik eens proberen… ziet er heerlijk uit Brenda!