Gevulde courgette tonno

Geen pizza tonno, maar gevulde courgette tonno. Een perfect gerechtje voor de makkelijke maandag. Of elke andere dag waarop je trek hebt in iets lekkers dat niet teveel moeite kost om klaar te maken.

Gevulde courgette tonno

Vooral vriendlief is gek op pizza tonno. Als hij pizza eet is het meestal met tonijn. Het leek me leuk om eens iets anders met tonijn te eten. We eten het ook regelmatig als salade op brood of een toastje, maar verder eigelijk niet.

Deze keer vulde ik courgettes met een mengsel van tomatensaus en tonijn. Een beetje mozzarella on top maakt het gerechtje af, en extra lekker. Bij ons vlogen deze courgettes van tafel, zo lekker!

Gevulde courgette tonno

Gevulde courgette tonno

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 25 minutes

Aantal: 4 stuks

Gevulde courgette tonno

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2,5 theelepel gedroogde oregano
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.
  2. Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom.
  3. Roer de tonijn, passata en oregano door de fijngesneden zaadlijsten van de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Halveer de mozzarella en verdeel dit over de gevulde courgette tonno.
  5. Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Serveer de gevulde courgettes voor een complete maaltijd met een groene salade of bijvoorbeld gekookte rijst of couscous.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/12/gevulde-courgette-tonno/

Gevulde courgette tonno

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. frank de reuver says

    Het lijkt eenvoudig genoeg te bereiden en ik heb er de ingredienten voor in huis. Niet voor maandag, dit keertje maar een midweek tryout.

  2. Hilde says

    Ik zie op de foto van de gevulde courgettes (die er erg lekker uitzien) ook geraspte kaas staan, maar zie dat in het recept nergens terug. Hoort het er wel bij?
    Ps: ik ben superblij met je kookboek en je site, alles wat ik er uit gemaakt heb valt bij iedereen van het gezin erg in de smaak!!!