Quiche van prei met geitenkaas

Vorige week deelde ik een basisrecept om zelf hartige taart- of quichedeeg te maken. Natuurlijk hoort daar ook een lekker recept voor een hartige taart met vulling bij. Wat dacht je van deze quiche van prei met geitenkaas?

Ik ben gek op dit soort recepten. Quiches zoals deze komen zo vaak van pas. Als vriendinnen komen eten, in de zomer als we gaan varen met familie of gewoon thuis als makkelijke maaltijd of lunch.

Quiche van prei met geitenkaas

Deze quiche van prei is een hele toegankelijke quiche waarbij de geitenkaas niet overheersend is. Zelfs mijn vriend die zegt geen geitenkaas te lusten vond deze erg lekker. De hartige spekjes zijn een lekkere aanvulling op de gebakken prei, met daarbij de zachte geitenkaas.

Klik hier voor het basisrecept om zelf hartige taart of quichedeeg te maken. 

Quiche prei met spekjes

Quiche van prei met geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 30 minutes

Aantal: 8-10 punten

Quiche van prei met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 150 gram spekreepjes
  • 1 prei
  • 1 portie deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 75 gram zachte geitenkaas naturel
  • 1,5 eetlepel pijnboompitjes
  • olijfolie om in te vetten
  • snuf peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de quichevorm in.
  2. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Bak de prei aan in een koekenpan met olie.
  3. Bekleed de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
  4. Roer in een grote kom de eieren los en meng dit de melk. Voeg de gebakken prei en gebakken spekjes stoe. Breng op smaak met peper en giet de vulling in de vorm.
  5. Bestrooi de quiche met pijnboompitjes en verbrokkelde geitenkaas.
  6. Bak de quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
https://www.brendakookt.nl/2018/03/08/quiche-van-prei-met-geitenkaas/

Quiche prei met spekjes

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Els says

    Ik zie op de foto ook champignons maar die staan niet in het recept?

  2. Marije says

    Oeh wat was dit lekker!!