S’Mores uit de magnetron | video

S’mores is een typisch Amerikaans lekkernij dat vaak wordt klaargemaakt op de barbecue. Een koekje met chocolade en marshmallow dat verwarmd wordt. Super lekker. Maar wist je dat je dit ook in de magnetron kunt klaarmaken?

Het is een beetje gek om een koekje in de magnetron te doen, maar het resultaat is super lekker. Verwarm de s’more niet te lang, want voor je het weet is de marshmallow te groot. Doordat het verwarmd wordt zet het spekje uit. Hierdoor is het ook voldoende om 1 marshmallow te gebruiken. Het hele koekje wordt tijdens het verwarmen vanzelf gevuld.

En zoals je in de video ook ziet, is het best lastig om dit netjes op te eten ;)

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

smores maken

S’Mores uit de magnetron

Bereidingstijd: 5 minutes

Aantal: 1 stuk

S’Mores uit de magnetron

Ingrediënten:

  • 2 biscuitjes
  • 2 stukjes chocolade
  • 1 marshmallow

Bereiding:

  1. Leg één biscuitje op zijn kop en verdeel hier de chocolade overheen.
  2. Leg de marshmallow op de chocolade en dek af met het tweede biscuitje. Leg de S’more op een bordje en zet hem voor ongeveer 40 seconden in de magnetron op 750 watt.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/25/smores-uit-de-magnetron-video/

Tip: Door de warmte van de marshmallow smelt de chocolade, de chocolade komt dus niet gesmolten uit de magnetron.

smores recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES