Persoonlijke update: Babynieuws!

Ik had niet gedacht dat het zo lastig zou zijn om deze persoonlijke update te beginnen. Het is toch weer spannend om dit de wereld in te slingeren. Alsof het nu ineens ‘echt’ wordt en is. Maar je leest en ziet het goed, er is babynieuws!

Ik ben zwanger, Fem wordt begin september grote zus! We zijn super blij en dankbaar met deze gezinsuitbreiding. Ik kan niet wachten tot de zomer voorbij is ;) (klik hier om de aankondiging van de zwangerschap van Fem uit 2015 te bekijken)

In dit artikel geef ik jullie een korte update over hoe het met mij gaat, en wat de gevolgen zijn voor brendakookt.nl.

Persoonlijke update: babynieuws!

Leugentje om bestwil

Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen tijd al veel voor jullie moeten verbloemen. Ik ben het zo gewend om altijd eerlijk tegen jullie te zijn, zowel op de blog als op social media. Maar dat kon niet altijd.

Zo had ik het tijdens de #backtonormalchallenge in januari niet altijd makkelijk. Als je niet zo lekker  bent en geen trek hebt om te eten is het lastig om op social media enthousiast over eten te zijn. Dit is ook de reden dat ik zelf minder vaak op de foto stond en minder filmpjes deelde via instagram stories. Ook was het de opdracht om bijvoorbeeld te ontbijten met yoghurt terwijl ik daar ’s ochtends echt niet aan moest denken. En ik moet bekennen dat ik bij de eetdagboekjes wat dingen heb weggelaten. Vooral de eerste 1,5 maand at ik meer dan wat ik normaal gesproken doe.

Ook heb ik in het weekoverzicht een aantal foto’s moeten skippen. Vega filet american, hapjes waarmee we het familie en vrienden hebben verteld en deze ‘fotoshoot met de grote zus to be’ kon ik natuurlijk nog niet laten zien. In de editie van volgende week zal ik het goedmaken en deze foto’s met jullie delen.

De echte speurneuzen onder jullie hadden zelfs al kunnen weten dat ik zwanger ben. Vorige week deelde ik in mijn weekoverzichtje per ongeluk een foto van mijn agenda, waar een afspraak bij het echocentrum stond genoteerd. Zo stom! Toen ik hierop werd geattendeerd heb ik de foto meteen verwijderd ;)

Het eerste trimester

Het eerste trimester zit er bijna op. Voor mijn gevoel duurde het een eeuwigheid, namelijk al sinds 2e kerstdag. Met de kerstdagen, oud en nieuw, vriendenuitjes en borrelmiddagen met vrienden is het best lastig om ineens geen wijntjes te drinken. Alle smoesjes passeerde de revu, ik was niet lekker, was met de auto omdat er drie druppels regen vielen, de oppas was ziek… ;)

Ik voel me goed, en mag zeker niet klagen. De eerste 1,5 maand was ik overdag wel wat misselijk, vooral in de ochtend moest ik regelmatig kleine beetjes eten. De periode daarna was ik vooral erg vermoeid en had ik weinig energie. Maar nu gaat het de goede kant op, vooral overdag heb ik meer energie en nog belangrijker: ik heb ook weer inspiratie en zin om de keuken in te duiken. Zo fijn! Aangezien er qua content een heel zwangerschapsverlof is om voor te bereiden komt dat goed uit.

Gevolgen voor brendakookt.nl

Hier op brendakookt.nl zal er qua inhoud niet veel veranderen. Net als na de vorige zwangerschap wordt dit geen mama-blog. Wel zal ik tijdens de zwangerschap zo nu en dan een persoonlijke update of bijvoorbeeld een lekker kraamhapje delen.

Tijdens mijn verlof komen er gewoon artikelen online (deze bereid ik de komende maanden al voor), maar wordt de blogplanning aangepast. Ik moet nog even kijken hoe ik dit precies vorm ga geven, maar ik zit er aan te denken om tijdens de zomer en mijn verlof 4 keer per week een nieuwe recept of artikel te publiceren. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben (maar dat verwacht ik eerlijk gezegd wel).

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Marlies Krauth-de Bock says

  Super nieuws Brenda,gefeliciteerd <3

 2. Kim says

  Wat een leuk nieuws om wakker mee te worden, gefeliciteerd!! 🎉😘

 3. Marja says

  Hoi Brenda,
  Van harte gefeliciteerd! Ik ben hardstikke blij voor jullie en superleuk ook voor Fem dat ze grote zus wordt. Ik heb nooit het geluk mogen meemaken van een kindje krijgen, maar daarom kan ik nog wel blij zijn voor een ander.
  En atuurlijk heb ik er begrip voor dat er minder Posts komen! Ik vind het toch al knap dat je het zo bijhoud met Fem erbij en straks nr. 2.ik wens je een fijne zwangerschap en een voorspoedige bevalling van een broertje of zusje voor Fem, maar bovenal dat je een gezond kindje mag krijgen.
  Veel liefs,
  Marja

  • Brenda Kookt says

   Wat lief Marja, dank je wel! <3
   Het blijft altijd een erg lastig onderwerp, zo jammer at et niet iedereen gegund is.

 4. Fatima says

  Hi Brenda,

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap meid en geniet ervan!

  Liefs,
  Fatima

 5. Sofie says

  Wat fijn! Hier ook een kleintje op komst voor juli 😁😍❤gefeliciteerd!

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk! Bij jou schiet het dus al een beetje op met de weken ;)
   Ik wens je een goede zwangerschap toe!

 6. Marja says

  Wat ontzettend leuk voor jullie!
  Gefeliciteerd!!

 7. Marian says

  Wat leuk! Gefeliciteerd!

 8. Loes says

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

 9. Yvonne says

  Ha Brenda,
  Wat een leuk nieuws! Van Harte Gefeliciteerd.
  Hopelijk gaat alles goed en ik wens jullie een gezonde dochter/zoon/zusje/broertje.

 10. Danielle Houweling says

  Wat een goed nieuws! Van harte!

 11. Dirk says

  Hai, Brenda. Ik zie wel, wanneer het beschuit met muisjes op de tafel staat.
  Van harte gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding, en succes met deze periodes.

 12. Tessa says

  Hi Brenda, wat een fantastisch leuk nieuws. Lastig voor je dat je zo lang zo’n leuk ‘geheim’ moest hebben. Maar nu niet meer. Geniet van de rest van je zwangerschap en de voorpret op de kleine.

  Groetjes, Tessa

 13. Dori says

  Gefeliciteerd!

 14. Ellen says

  Gefeliciteerd!

 15. Rutger says

  Superleuk Brenda! Gefeliciteerd!

 16. Maris Maria Renne says

  Gefeliciteerd! En wat een leuke foto om dit nieuws aan te kondigen (wat wordt Fem grooooot!) 😃
  Ik wens je een fijne zwangerschap toe! Xx

 17. Sanny groenewold says

  Hartelijk gefeliciteerd en leuk voor FEM dat ze een broertje of zusje krijgt voorspoedige zwangerschap en geniet van deze byzondere tijd.

 18. Alike says

  Gefeliciteerd !!!
  Misschien maak je wel hele nieuwe gerechten doordat je nu ineens trek hebt in iets anders. Ik wel namelijk🤫! Geniet van je zwangerschap.😍

  • Brenda Kookt says

   Dank je wel! En die kant gaat het nu wel een beetje op inderdaad ;)

 19. Cornelia says

  Geweldig!
  Gefeliciteerd, het zal druk voor je worden.

  Broed ze
  Cornelia

 20. Sonja says

  Geweldig nieuws , gefeliciteerd 🌷

 21. Marielle says

  Hallo Brenda,
  Wat een leuk nieuws zeg! Een broertje of zusje erbij voor Fem. Dat zal niet makkelijk zijn geweest om het blije nieuws voor je te houden maar nu het grote nieuws eruit is kun je dubbel genieten ;) Geniet van de zwangerschap.

 22. Miranca Schooneman says

  Wat een leuk nieuws!
  Gefeliciteerd Brenda en natuurlijk Joost en Fem.
  Hele fijne zwangerschap verder.
  Xx, ex-buurvrouw Miranca

 23. Ciel says

  Super goed nieuws, gefeliciteerd

 24. Brenda says

  Helemaal top gefeliciteerd zelf word ik rond 15 augustus oma van mijn eerste kleinkind/zoon
  Veel sterkte met de zwangerschap gr Brenda

  • Brenda Kookt says

   Wat leuk dat je deze zomer voor het eerst oma wordt, geniet er van Brenda :) Het is zo leuk!

 25. Mada says

  Proficiat!

 26. Silvia says

  Van harte gefeliciteerd Brenda en wat een toffe foto met Fem! Geniet van je zwangerschap!

 27. Rebecca says

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap Brenda!

 28. Mieneke James says

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik hoop dat je weinig last hebt en dat jullie veel van de zwangerschap kunnen genieten. Verder hoop ik dat je het wat rustiger aandoet tijdens de zwangerschap. Ik geniet nog altijd van je website en als ik in rustiger vaarwater zit, weer andere simpele gerechten ga proberen (kwaadaardige hersentumor gehad). Veel liefde en geluk gewenst met de nieuwe aanwinst.

  Liefs Mieneke

  • Brenda Kookt says

   Wat lief Mieneke, bedankt voor je reactie. Je hebt het niet makkelijk gehad zeg, ik hoop dat je gezondheid nu weer goed gaat en je ook lekker de dingen kunt doen die je wilt. En kunt genieten.

 29. Mieneke James says

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik hoop dat je weinig last hebt en dat jullie veel van de zwangerschap kunnen genieten. Verder hoop ik dat je het wat rustiger aandoet tijdens de zwangerschap. Ik geniet nog altijd van je website en als ik in rustiger vaarwater zit, weer andere simpele gerechten ga proberen (kwaadaardige hersentumor gehad). Veel liefde en geluk gewenst met de nieuwe aanwinst.
  Ik vindhet heel leuk dat je zulke leuke berichtjes kreeg.

  Liefs Mieneke

 30. Marina says

  Gefeliciteerd met dit mooie nieuws!

 31. Lianne says

  Wat een mooi nieuws, het ga jou/jullie goed!

 32. irene says

  gefeliciteerd Brenda erg leuk dat je dochtertje een zusje of broertje

 33. Marion says

  Allereerst van harte gefeliciteerd!
  Ik ben heel erg benieuwd waar dat leuke rekje met je boek erop te verkrijgen is.
  vind het zo leuk en wil het graag voor mijn eigen keuken aanschaffen.

  • Brenda Kookt says

   Dank je wel! Ben nog steeds erg blij met het rek, ik kocht hem bij Loods5.

 34. kristine says

  Super leuk!
  Van harte gefeliciteerd!
  Ik heb twee dochters van bijna 6 en 1, super grappig is dat onze jongste ook Fem heet!
  En omdat je het toch niet zo heel vaak hoort, dacht ik even delen.
  Voorspoedige zwangerschap gewenst!

 35. Ria Scholtes says

  Prachtig nieuws, ga nu maar genieten !! Geen zorgen maken, wij verhongeren niet hoor !

 36. Marloes de Vries says

  Gefeliciteerd!! We lopen volgens mij precies gelijk :D Ik ben donderdag 13 weken. Leuk om je te volgen!

 37. Jolanda says

  Och wat leuk !!
  Van harte gefeliciteerd met je 2de zwangerschap.

 38. Gerrit. says

  Van harte gefeliciteerd met jullie tweede zwangerschap Brenda.