Spaghetti tonijn bolognese

Vandaag gaan we voor spaghetti tonijn bolognese. Een variatie op de klassieke spaghetti bolognese, maar dan zonder gehakt en met tonijn.

Als er bij ons thuis pasta met rode saus op tafel staat is het eigenlijk altijd goed. Joost geniet er van en Fem ook, zo leuk om haar zo lekker te zien smullen (meestal dan).

Deze keer besloot ik geen gewone spaghetti bolognese te maken maar een variant met vis. Eens kijken hoe ze daarop zouden reageren ;) Ik koos voor tonijn uit blik, wat me een lekkere combinatie leek met de tomatensaus. Het bleek een succes, want de hele pan ging leeg.

 Spaghetti tonijn bolognese recept

Spaghetti tonijn bolognese

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 4 personen

Spaghetti tonijn bolognese

Ingrediënten:

  • 400 gram (volkoren) spaghetti
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 10 Cherry tomaatjes, in kwarten
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 blikjes tonijn op water (160 gram per stuk)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper

Bereiding:

  1. Kook de blokjes wortel 5 minuten voor.
  2. Verhit de boter in een pan (wok) en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de wortel en champignons toe en bak dit even mee.
  3. Doe de tomatenblokjes erbij en breng dit aan de kook. Laat het op zacht vuur 15 minuten pruttelen.
  4. Voeg hierna de cherrytomaatjes, tonijn en basilicum toe. Breng op smaak met een klein beetje zout (tonijn is ook al zout) en peper. Laat dit nog 5 minuten pruttelen.
  5. Kook de spaghetti af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Serveer de spaghetti met de tonijn bolognese.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/12/spaghetti-tonijn-bolognese/
 Spaghetti tonijn bolognese recept

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ruud says

    Leuk om te lezen hoe je gezin meegeniet !