Red velvet brownies

Eigenlijk doe ik niet aan Valentijn, maar dit jaar heb ik een uitzondering gemaakt. Ineens bedacht ik me namelijk dat het lekker zou zijn om rode brownies te maken, red velvet brownies. En die passen natuurlijk perfect bij Valentijn. Vandaar dat ik ze toch dit weekend al deel, zodat jullie ze met Valentijnsdag kunnen maken voor je liefje. Of collega’s.

Red velvet brownies

Deze red velvet brownies zijn per-fect. Echt super lekker en (wat belangrijk is bij een brownie) mooi zacht van binnen. In plaats van pure chocolade heb ik witte chocolade gebruikt, al is hier door de rode kleurstof niets meer van te zien. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de smaak, de brownies zijn iets zoeter dan je van ze gewend bent. (ga je aan de slag met de brownie, lees hieronder mijn tips ivm het kleuren)

De topping van roomkaas kun je weglaten. Echter is de bovenkant van de brownie door het bakken niet zo mooi rood gekleurd als de binnenkant. Om dat te verdoezelen is de topping ideaal, en het is ook nog eens erg lekker :)

Ga je aan de bak voor Valentijn? Dan moet je echt voor deze lekkere Red Velvet Brownies gaan.

Red velvet brownies recept

 

Red velvet brownies

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 40 minutes

Aantal: 16 stuks

Red velvet brownies

Ingrediënten:

  • 175 gram witte chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • rode kleurstof (zie tips)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille
  • *Extra benodigd: brownievorm van 21x21 cm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een brownievorm met bakpapier.
  2. Smelt in een steelpannetje op laag vuur de chocolade samen met de roomboter. Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel even afkoelen.
  3. Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig. Roer het chocolademengsel er door.
  4. Voeg de rode kleurstof toe en roer dit goed door. Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.
  6. Meng de roomkaas met poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en snijd de brownies hierna aan.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/10/red-velvet-brownies/

Tip: gebruik een kleurstof op oliebasis, dit mengt goed met chocolade. Als je een kleurstof op waterbasis gebruikt kan dit de chocolade niet goed kleuren, het mengt niet met de vettige chocolade. Voeg een paar druppels flo-coat toe naast de kleurstof op waterbasis (ik gebruik die van het merk Americolor) dan mengt het wel. 

Red velvet brownies

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marianne Stevens says

    Ik heb gehoord dat de kleurstof Americolor niet verkocht mag worden in Nederland in verband met verboden stofjes. Is jouw daar iets van bekend?

    • Brenda Kookt says

      Hi Marianne, nee hier is mij niets van bekend. Ja maakt me wel nieuwsgierig, ik ga er eens naar opzoek.

  2. Ingrid says

    Hi Brenda

    in de beschrijving heb je het over zout?Heb ik iets gemist?

  3. Helma says

    Ziet er weer lekker uit! Deze ingrediënten zijn voor de topping?
    200 gram roomkaas
    5 eetlepels poedersuiker
    1 theelepel vanille
    Staat niets over in de bereiding.

    • Brenda Kookt says

      Klopt! Ik zie dat het laatste deel van de pagina is ‘afgevallen’ staat nu weer goed. Bedankt voor je reactie.

  4. Carla Van Maris says

    Hi Brenda, na het toevoegen van 25 gr cacao waren m’n brownies niet meer rood, maar gewoon bruin… 😢