Boerenkooltaartjes | Stamppot in een nieuw jasje | Video

Yes, er staat weer een nieuwe video voor jullie klaar. Deze keer ging ik aan de slag met Hollandse stamppot, maar dan even anders. Ik maakte er lekkere boerenkooltaartjes van.

Bekijk snel de video waar ik de boerenkooltaartjes klaarmaak.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als aller eerste bekijken!

Boerenkooltaartjes recept

Boerenkooltaartjes

Boerenkooltaartjes

Bereidingstijd: 25 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4 stuks

Boerenkooltaartjes

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram aardappelen
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 50 gram spekblokjes
  • half Bouillon blokje
  • ¼ rookworst
  • 1 ei
  • olijfolie om in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, en bekleed 4 muffinvormen met bladerdeeg.
  2. Kook de aardappelen gaar, en kook de boerenkool 10 minuutjes in water met het halve bouillonblokje.
  3. Bak in een droge koekenpan zonder boter of olie de spekblokjes uit.
  4. Snijd 4 plakjes van de rookworst en houd dit apart, snijd de rest van de worst in blokjes.
  5. Stamp de aardappelen fijn, roer hier de gekookte boerenkool en ei door. Voeg de spekblokjes en blokjes rookworst er bij en roer dit goed door.
  6. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en beleg met de plakjes rookworst.
  7. Bak de boerenkooltaartjes 20 minuten in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/09/boerenkooltaartjes/

Boerenkooltaartjes in bladerdeeg

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marjon (Uitgelezen) says

    Ik zou gisteren Boerenkoolstamppot eten en had nog bladerdeeg in de vriezer liggen… Je begrijpt het al. Het was een groot succes!