Bami met spitskool en spekjes

Vandaag deel ik een typisch gerecht wat wij graag eten op woensdag. Dit is de dag dat wij het qua eten vaak wat makkelijker doen ivm sportafspraken vroeg in de avond. Bami met spitskool en spekjes.

Gewokte spitskool met spekjes staat bij ons regelmatig op tafel. Het is snel klaar en je hebt er weinig voor nodig om het lekker te maken. Spekjes en een beetje ketjap is alles wat je nodig hebt. En vooruit een teentje knoflook is ook wel erg lekker, samen met een uitje.

Bami met spitskool en spekjes

Meestal eten we de gebakken spitskool met (gebakken) aardappeltjes erbij, deze keer besloot ik er een bami-gerecht van te maken. Het resultaat is een ideale makkelijke maaltijd dat binnen no time op tafel staat.

Bami met spitskool en spekjes recept

Bami met spitskool en spekjes

Bereidingstijd: 30 minutes

Aantal: 4 personen

Bami met spitskool en spekjes

Ingrediënten:

  • 250 gram mie nestjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 spitskool, fijngesneden
  • 150 gram spekjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • gebakken uitjes, ter garnering

Bereiding:

  1. Fruit de ui aan in een wok met olie, voeg na een paar minuutjes de knoflook en gesneden spitskool hierbij. Breng dit op smaak met zout en peper, laat dit mengsel ongeveer 10 minuten bakken tot de spitskool gaar is. Roer tussendoor regelmatig door.
  2. Bak in een andere koekenpan de spekjes uit. Doe de spekjes bij de spitskool en bak dit nog even mee.
  3. Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de gare mie door het spitskoolmengsel en breng op smaak met ketjap.
  5. Serveer de bami met spitskool en spekjes desgewenst met extra ketjap en garneer met gebakken uitjes.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/07/bami-met-spitskool-en-spekjes/

Bami met spitskool en spekjes

———————————————-

TIP: Neem een kijkje in mijn winkeltje en bestel mijn handige maaltijdplanner en boodschappenplanner! Hier bestel je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Wilma says

    Net gemaakt en we hebben er van genoten 👍🤗