BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

Dit weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Daarom vond ik het tijd om aan de slag te gaan met een toffe tosti van Leonie ter Veld. Het werd deze lekkere BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas.

Als je de titel van dit recept lees hoeft ik het recept eigenlijk niet meer te geven. De titel zegt precies wat het is. Barbecuesaus, kip, rode paprika en kaas in een tosti. Super lekker, en super simpel om te maken.

Wil je liever een andere ultieme tosti eten? Ga dan voor deze super tosti Hawaii.

Als je opzoek bent naar lekkere tosti-recepten dan ben je bij Leoni aan het goede adres. Op haar blog deelt ze regelmatig tosti-recepten en daarom kon het Toffe Tosti’s boek niet ontbreken. (Klik hier voor meer informatie en het bestellen van het kookboek bij bol.com)

In Toffe Tosti’s vind je lekkere klassieke tosti’s, maar ook hartige en zoete tosti’s plus anti-kater tosti’s. De ongewone tosti’s kunnen niet ontbreken. Wat dacht je van een Sinterklaastosti met kruidnoten en marsepein? Tosti met nacho’s, cheddar en mais? Of tosti met frikadel, kroket of kipknakworst? Je vind ze allemaal in dit boek.

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

De BBQ Chicken tosti sprak me meteen aan, daarbij had ik de ingrediënten in huis dus kon ik meteen aan de slag. Vriendlief had geluk, hij kwam onverwachts eerder thuis van zijn werk waardoor ik de tosti met hem moest delen. Ook hij keurde de tosti meer dan goed.

Bij het boter VS geen boter verhaal zitten Leonie en ik niet op één lijn, ik vind het een must om de buitenkant van mijn tosti te besmeren met margarine. Vind ik veel lekkerder dan roomboter, en het fijne is ook dat het lekker smeert. Dit heb ik daarom ook toegevoegd aan het recept, houd je daar niet van ben je natuurlijk vrij om deze stap over te slaan.

En ik wil ook nog even kwijt dat ik zeker weten #teamketchup ben. Een tosti met ham en kaas kan niet zonder ketchup. Al is de barbecuesaus in dit recept een hele goede vervanger.

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

Bereidingstijd: 22 minutes

Aantal: 1 tosti

BBQ Chicken tosti met rode paprika en kaas

Ingrediënten:

 • 2 sneetjes brood
 • 2 plakken Goudse kaas
 • 50 gram gerookte kipfiletreepjes
 • 2 eetlepels barbecuesaus
 • halve rode paprika
 • smeerbare margarine

Bereiding:

 1. Snijd de paprika in kleine stukken en meng dit in een kom met de kipfiletreepjes en barbecuesaus.
 2. Besmeer de sneetjes brood met margarine .
 3. Beleg de onbesmeerde kant van het brood beide met een plak kaas en verdeel de kip met saus erover.
 4. Vouw de tosti dicht, druk een beetje aan en bak dit in 6 minuten af in het tosti-ijzer.
https://www.brendakookt.nl/2018/02/04/bbq-chicken-tosti-met-rode-paprika/

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

 1. Tanja H. says

  Dit klinkt als een heerlijke tosti al vind ik 2 eetlepels saus wel wat veel voor een tosti. En net als jij ben ik ook dol op tosti ham- kaas met ketchup. Daar heb ik er echt honderden van op :-)

  • Brenda Kookt says

   Het is geen probleem om minder saus toe te voegen. Ha, ik heb gister nog een tosti ham/kaas/ketchup op ;)

 2. Richelle says

  Dat is een keer wat anders dan de standaard tosti. Lijkt mij heerlijk bbq smaak. Zelf ben ik ook gewoon dol op barbecuen en kan niet wachten tot het zomerseizoen weer begint.